Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Ještěže Holywood je dnes tam kde je a ne tam, kde byl, protože z naivních technicolorových (=snažící se předvézt barvy co nejbarevnější a nejpestřejší, aby demostrovaly sílu barvy proti BW filmům) muzikálů nebo filmů kde se moc zpívá o kravinách, mi není moc dobře. Ale název filmu nelže, sám mám jednu. //Akademický formát, 35 mm - 1,37:1// ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film, ktorý sa začína trochu drzým hudobným číslom je pútavý a podstate konzistentný počas celého filmu. Príbeh je do veľkej miery poháňaný zlatokopeckými ženskými stereotypmi Lorelei a Dorothy, a hoci je príbeh odľahčený, je na toľko dosť dobrý, aby vás zaujal. Veľmi tomu pomáha podanie, ktoré je povrchné, iskrivé a zábavné. Hudobné čísla (a vlastne celý film) sú pestré a pútavé vďaka dobrej réžii Hawksa. Scenár poskytuje množstvo zábavného materiálu a hoci mu chýba hĺbka a skvelý humor, vo všeobecnosti je veľmi zábavný. 7/10 ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lorelei Lee (Marilyn Monroe) je napomenuta bohatým snoubencem Gusem, aby při plavbě do Paříže nezpůsobila jakýkoliv skandál, protože by to ohrozilo plánovanou svatbu, kterou si starý pán Esmond nepřeje. Doprovod jí dělá nejlepší kamarádka a také kabaretní umělkyně Dorothy Shaw (Jane Russell), která má úplně jiná kritéria při výběru toho pravého... Obě hlavní představitelky v průběhu filmu obléknou několik krásných kostýmů. Příjemně strávená hodina a půl plná zpěvu, tance a dobré nálady. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,260,000Tržby USA $12,000,000Tržby Celosvetovo $12,000,000║ Nečakané milé a odviazané prekvapenie z čarovnou blondínkou Marilyn Monroe, film zdobia chytľavé piesne, prim tanečky z dvojicou Jane Russell a Marilyn Monroe, uvoľnený dej, miestami vyšperkované "naivné" dialógy a veľká dávka neviazanej zábavnosti. Ja som sa zabával do pokukania, skvelý film! /videl v kine: 90%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Svěží herecké výkony a několik trefných vtípků dělají z tohoto studiového nezmaru něco více, než jen tupou procházku po interiérech, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Do muzikálu má snímek daleko, stejně jako k regulérní komedii a v zásadě je to jen pohádka o hloupé blondýnce, která vlastně tak hloupá nebyla a životních hodnotách se zásadním uvědoměním. Ač je to tupé a režijně strnulé až běda, přece jenom mají dvě hlavní představitelky jakési kouzlo, které trochu zamlžuje kritický úsudek. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Marilyn Monroe a Jane Russell navštěvovaly stejnou střední školu a při natáčení se z nich, navzdory všem pomluvám, staly dobré přítelkyně. (Pavlínka9)
  • Jednotlivé piesňové klipy, ktoré boli natočené, mal na starosti iba choreograf Jack Cole. (AdamCritic)

Reklama

Reklama