Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihy i povídky jsem četla, povídky jsou vážně TOP. Chápu, že natočit předlohu stejně, bývá na programu málokdy, čili to mě až tak netočí. Ovšem čekat na tento výsledek dva roky? Chápu rozhorčení některých diváků. Henry mě jako Zaklínač baví, žeru mu to sakumprdum, i tady to celé opět stálo a padalo na něm. Atmosféra skvělá, duševní poryvy fajn, ale Ciri má mít 10-12 let, děcko, takže emancipovaná samostatná dvacetiletá hlavička makovička je stejná konina, jako třeba černý elf ve slovanských baladách. Výběr Yennefer mi neseděl od startu, no dlouho bychom tu byli, pokud bych měla vypisovat, kdo všechno mě v seriálu, na rozdíl od písmenek, vyrušoval... Vesemir byl ale zvolen dobře. Na fantasy koukám ráda, čili uzavřu takto: nejlépe asi divák udělá, pokud ke druhé sérii přistoupí jako k Zaklínači, natočenému na motivy Zaklínače. Knihy samy o sobě mají vcelku složitější děj, ale proč to tvůrci ještě víc a nesmyslně došmodrchali, je mi skutečně záhadou. První díl byl krásný. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně natočené, ale jinak velké zklamání. Odklon od předlohy bych zkousla, ale mnoho scén je jen samoúčelných, jen je z nějakého důvodu třeba ukázat letící zkrvavený zub a podobně. A Marigold do podobné kategorie patří také. Kdyby tam nebyl nic by se vlastně nestalo, i když by byla škoda jej vynechat. Z Ciri mám rozporupné pocity, musí zpracovat, kdo je a co zažila, ale je až moc ufňukaná a zároveň paličatá. Bavila mne Yennefer, která neví kudu kam po té, co ztratila svou moc a také, když se Fringilla dostala do ráže. A politikaření to celé zabíjí úplně. Ano, vím, i v předloze je politikaření hodně, ale nestojí na něm. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádný velký fanda ani znalec Zaklínače jen mě svého času strhl třetí díl videoherní série a říkal jsem si, že by se mi něco takového líbilo jako film případně velkolepá minisérie. První série mě však přesvědčila, že to nebude úplně pro mě a bylo to zaměřeno hlavně na knižní fandy než na ty videoherní. Pořád jsem se ale docela bavil a celé to působilo jako béčkovější variace na Hru o Trůny. Ta druhá však působí neuvěřitelně lacině, postavy jsou nezajímavé až otravné a celé to působí jako televizní pohádka, kde je občas krev, násilí nebo sprostá mluva. Nenašel jsem si zde prakticky nic, co by mě motivovalo ke sledování a celé jsem to dojel s hodně velkým sebezapřením a velkými přestávkami. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem to samé chtěla napsat k první sérii, protože číst si některé komentáře zde...to bylo na Chocholouška, ale druhá to akorát vystupňovala. Přiznám se, můj seznam toho, co si chci přečíst, je extrémně dlouhý. A když jsem poprvé držela předlohu v ruce, vůbec mě to nebavilo. Což je spousta let zpátky. A byť už to dorazilo, prostě jsem neměla čas to zakomponovat do seznamu. Ale snad to příští rok už stihnu. Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, že jsem předlohu nečetla. Ne, dělám si srandu! Já bych rozhodně nepi%@vala, jak je to jiný od předlohy. Jsou totiž dva pohledy na věc. Dost lidí neumí oddělit formáty a právě proto vznikají. Jde totiž o to, zda seriál hodnotim špatně na základě toho, že miluju předlohu a adaptace je jinde. Nebo zda hodnotim špatně, protože se mi to zdá objektivně hrozný. Z toho, co čtu na různých místech, převažuje víc to první, tj "odpad z principu". A to si lidi musí vyřešit sami se sebou. S tím jim nikdo nepomůže. Oddělit ty dvě věci od sebe, může být náročné a všechni vidíme, že ne každý to zvládne. To je jadro pudla. A utopie myslet si, že se to lidi naučí. Spíš se naučí ostatní žít s jejich názorem... Jenže tu rozdílnost každej ví už od první sérky. Nikdo tedy nemá důvod být překvapený, že druhá sérka je na tom stejně. Neměl by být. Ale prostě lidi baví pi%@í, že? Člověk by měl hodnotit, co dostal. Pokud se někomu nelíbí, co dostal, je to naprosto v pořádku. Pokud někdo hodnotí podle rozdílu předlohy a adaptace, měl by dostat, co si zaslouží. Já spokojená byla  :) Za mě je taky fajn, že si to dost diváků našlo. Jenom mi přijde, že víc si jich to nenašlo. Nebo jinak. Přijde mi, že ty jsou víc slyšet. Ale tak je to vždy, že...Jak jinak totiž vysvětlit lidi, co zhejtujou první díl a jak je to jiný než kniha a bla bla. A to samý píšou v komentářích až do konce série. To je potom na diagnózu. To si mysleli, že dál to bude jiné? Vždyť to je už druhá série...nepoučili jste se?!?!?!? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// To dobré: Cavill, Geralt, Yennefer, kamera, hudba, budování světa. To zlé: Odklon od předlohy, Vesemir, zaklínači, cestování, elfové, politika, budování světa. Velká neznámá: Ciri. Kolem a kolem jsem se bavil zhruba stejně jako u první série, což je na poměry předlohy málo, zároveň je to dostatečně své a ty pozitiva většinou přebíjí zklamání ze zbytku, takže tomu těch 7/10 dám znova, nicméně naprosto chápu rostoucí nechuť ostatních a fakt bych rád, aby to třetí série začala lámat k lepšímu. Předloha tam je, tak proč se jí prostě víc nedržet? ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Produkce druhé řady Zaklínače byla pozastavena na nezbytně nutnou dobu, protože Kristofer Hivju byl pozitivně testován na koronavirus. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)
  • Květ Feainnewedd, který roste pouze na zemi, kde byla prolita Starší krev, znázorňuje Africká fialka. (NiWi)

Reklama

Reklama