Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako tuctová a předpokládaně nudná teenage vykopávka, kdy se parta amerických všeználků, kteří se ničeho nebojí a klidně vlezou do neznámé černé díry, vypraví hledat ztraceného profesora... Ale to, co se zprvu tváří jako další omýlačka na téma: ztraceni v čase, tak se posléze ukáže jako docela dost dobře promyšlená a propletená záležitost, u které jsem byl 3krát mile překvapen vývojem situace a gradací děje. ■ Před zhlédnutím jsem si nečetl žádnou anotaci k tomuto filmu a udělal jsem jedině dobře. Děj mě doslova vtáhnul a chvílemi i pohltil. To napětí, kdy nevíte, jak to vlastně dopadne a jestli ty náznaky během celého filmu, byly tím, čím si člověk myslel, že byly, tak to byla prostě a zkrátka paráda a já jsem ten nářez hltal, jak smyslů zbavený... ■ V prvních minutách jsem se mírně řečeno obával, že tu budeme mít další z vyčpělých variací na téma: Cesta do středu Země. Naštěstí se tak nestalo. Dostal jsem vrchovatou porci zábavy a dobrodružství... ■ Bylo tam několik scén, které mi připomněly jiné filmy, například dvě scény, u kterých se mi ihned vybavil Interstellar. [SPOILER] Když Cara vyšplhala na povrch a tam nebyla žádná zeleň, nic živého, všude jenom skály, písek a prach a pak se vrátila zpět do jeskyně a ta přibližně půlhoďka, co se přidušovala v nedýchatelné atmosféře na povrchu připomínající měsíční krajinu, tak pro její kámoše dole trvala cirka pět sekund. [/SPOILER] ■ A že jsou ve filmu mouchy? No a co? Malé nelogičnosti? Těch máte v žánru sci-fi bambilion. Tady jich taky pár je, ale já jsem se náramně bavil a ani na okamžik se nenudil. ■ Mám rád akční sci-fi béčka, céčka a déčka a leckdy mě nadchnou víc, než kdejaké áčkové záležitosti s rozpočtem 150 miliónů dolarů. Tohle je přesně ten případ. ■ Jestliže se potkají: správná konstelace nebeských těles, mírná erupce na Slunci, ta správná nálada, nízký stupeň únavy, chuť po fantaskním dobrodružství, krásný překlad do češtiny, zajímavá zápletka, vychlacená voda s citrónem, nová sluchátka téže značky, téhož druhu a té stejné řady, kterou člověk k maximální spokojenosti používá již dva roky, optimální nastavení obrazu a zvuku, nikým a ničím nerušená projekce, kvalitní médium, žádná bolest očí, nehlad, volný den, tak to ani jinak, než plným hodnocením nemůže skončit... ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [90/100] ■ (V) [70/100] ■ (♫) [77/100] ■ (E) IO (2019) ● 400 Days (2015) ● Interstellar (2014) ● Journey to the Center of the Earth 3D (2008) ● Red Planet (2000) ● The Lost World (1999 - 2002) ● Moon (2009) ● The Cave (2005) ● Approaching the Unknown (2016) ■ (Č) 1 ■ (P) [Leden 2019] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [95/100] ■ (CSFD) MickeyStuma(C) [95/100] ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale ty hlavní hrdinové mě tam od začátku všichni hrozně rozčilovali, jinak by to byl docela zajímavý futuristický akční film, ale nominovat na studium paleontologie dvě blondýna a jedno hezouna, je prostě podle mě filmová sebevražda, kdy si každý divák řekne "No jasně".Škoda, pointa i celá zápletka je výborně vymyšlená, jen ty postavy byly podle mě nešťastně zvolené. Konec překvapí! ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, na jakou hovadinu jsem se to zase rozhodl kouknout. Skupina lidí se rozhodne jít po stopách zmizelého profesora, ale tak nějak zjistí, že se dostala do podivné, časové pasti. A... v tomto duchu se nese celý film. Věčně se pobíhá po jeskyni sem a tam, utíká před divnými, kanibalskými divochy, a neustále jen blbě kecá o tom, co by se mělo a nemělo udělat, ale doopravdy koná se až po náležitém vřeštění a dalším zbytečném zdržování. Téměř všechny postavy jsou otravné a po celou dobu mi svým idiotským chováním neskutečně lezly na nervy. Týpek se dostane na povrch, auta jsou evidentně zarostlá, ale stejně se jedno z nich snaží nastartovat a huláká na celé kolo. Týpka se taky dostane na povrch, ale že by ji rozhodila vůbec ta blížící se písečná bouře viditelná na kilometry, to ne. A ty záznamy z kamery? Jistě, z půlhodinového záznamu je bezdůvodně pár minut. Přímo geniální dílo! Což o to, celý námět je v podstatě napínavý a člověk od půlky očekává, jak tohle dopadne (zatímco tu první ani nevěděl, co má od takového výplachu očekávat), ale celé je to tak protahované, otravné a komorní, že to ani zajímavé finále nezachraňuje. 62 %? ČSFD se opět pomátlo - jako vážně, tohle je podle vás úžasný, chytrý, skvěle zpracovaný snímek? Asi je čas se ve štítku „cestování časem“ poohlédnout po něčem reálně dobrém. Tohle je leda takový lepší exkrement, který si dopřejete namísto rýpání se z nudy v rektálu. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Davno ma nepotesil nejaky lacacik tak, ako toto nenapadne Sci-Fi. Super pocit z filmu mi zobrali len tie obcasne teengerske kecy o niecom, co je poslednych 5 minut kazdemu jasne. Inak to bola prijemna oddychovka, ktora vdaka super napadu nenudi. Vacsina filmu sa odohrava v jaskyni, co by mozno mohlo odradit, ale tu sa bat nemusite. Bavilo ma to hlavne kvoli stopazi, kedze za tych 85 minut som sa fakt ani raz nepristihol, ze by som nieco potreboval hejtovat. Postavy sympaticke, dej vysvetleny celkom obstojne, efekty sice slabsie, ale oci ma neboleli. Kvitujem dlzku, no na konci mi predsa len trosku vadilo, ze to bolo take na rychlo. Takze davam solidne 4* s vedomim, ze tento film si urcite zapamatam na dlhsie. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dobře, já chápu, že si tvůrci nízkorozpočtového scifi filmu nemůžou dovolit žádná známá herecká jména, ale copak se v Hollywoodu, mezi všemi těmi zástupy číšníků a servírek hladově lačnících po filmové kariéře, nenajde pár alespoň průměrně talentovaných herců? Vážně je nutné pořádat konkurs zrovna v modelingové agentuře? Pak se totiž, jako v tomto případě, může stát, že vám ta přehlídka sličných prkenných tvářiček s vybělenými zuby, zabije celkem dobrý nápad. Ne, že by byl snímek úplný průšvih, jak jsem psala, námět měl něco do sebe a docela rychle to uteklo, ale když se propagonistům nepodařilo ve mně vyvolat ani malý náznak sympatie a účasti, to je potom těžké. Nehledě na občas krapet zmatené přeskakování v ději a fakt, že ačkoliv mi nevadí šťastné konce, nic by se nemělo přehánět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama