Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (158)

Minimie 

všechny recenze uživatele

Boy meets girl. Girl unimpressed. Boy starts band. John Carney přichází s novým hudebním kouskem, kde tentokrát hrají roli osmdesátá léta a teenageři. Pokud jste byli nadšeni z Begin Again, tenhle film vás nemůže zklamat. Carney opět dokazuje, že feel-good filmy prostě umí - a tenhle se u mě okamžitě řadí mezi nejpříjemnější filmy poslední doby. Vykouzlí vám od první minuty na tváři úsměv, který se vás bude držet ještě dlouho po skončení závěrečných titulků. Pohodová hudba, sympatická parta outsiderů, milá lovestory a jedna hláška za druhou - prostě hudební komedie, jak má být! Odpouštím i ten přehnaně americký závěr, protože Sing Street se mi náramně trefil jak do noty, tak do nálady. Soundtrack je u hudebních filmů polovina úspěchu - a tuhle osmdesátkovou hudbu prostě nejde nemilovat! Už dva dny neposlouchám nic jiného než tenhle soundtrack :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Parta teen outsiderů v Doublinu osmdesátých let založí na ultrakonzervativní křesťanské škole kapelu inspirovanou Depeche Mode, Duran Duran, Cure a Joy Division? What's not to love? Snad jednoduchá, ale hrozně příjemná pohádka (přitom prý trochu autobiografická), které by k dokonalosti stačilo snad jen mírné zkrácení, obzvlášť o jedno přebytečné a rušivě kýčovité muzikálové číslo. 8/10 ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce a jeden z nejlepších muzikálů, který jsem kdy viděl. Příběhově sice jde o milionkrát o ohranou zápletku o mladé lásce. To však vůbec ničemu nevadí, předvídatelnost mi byla naprosto ukradená, protože to na čem celý film stojí je retro atmosféra osmdesátých let a perfektní soundtrack. Písničky jsou naprosto skvělé a jednoduše řečeno, pasují do každé scény jak prdel na hrnec. A Lucy Boyton je nádherná. Za mě plná palba 96%. PS: je úlet sledovat Malíčka smát se a synchronizovaně tančit :D :D ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy z Anglie odehravajici se v druhe pulce minuleho stoleti jako Cemetery Junction, nebo Northern Soul, i kdyz zakladni premisa je totozna - musime se nejak dostat z tehle hnusne diry. Sing Street je z nich nejlepsi. Je to diky skvele napsanym charakterum, vybornymi deckymi herci, fajn rezii ale hlavne diky poctive a srdecne vyjadrenemu vztahu ke kapele a muzice jako takove. Tohle bude kultovka a moje srdcovka. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud vás Bla Blá Lend přespříliš nezaujal, tak se podívejte na jeho syrovější irskou verzi. Recese v Irsku není med, hlavně že whiskey a kvalitních katolických škol je dostatek. Impozantní soundtrack v kombinaci s charizmatickým hereckým obsazením vytváří něco, na co určitě hned tak nezapomenete. Naivní zápletku a hlavní protagonisty nechť vezme čert. 82% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Mark McKenna hraje Eamona, který ve filmu zvládá hru na několik hudebních nástrojů, protože jeho otec je muzikant. Mark McKenna má ve skutečném životě otce, který je muzikant a  jmenuje se Eamon. (Fugas.cz)
  • Představitelka Raphiny Lucy Boynton byla pro roli šestnáctileté dívky po castingu nejprve odmítnuta jako příliš stará (v době natáčení jí bylo 21 let), následně jí ale ze studia znovu zavolali a dostala ještě jednu šanci. Podruhé dostala instrukce, že musí vypadat mladší. Lucy Boynton o roli hodně stála a nakonec napodruhé uspěla. (Dont)
  • Otec a strýcové Ferdia Walsh-Peela (představitel hlavní role) chodili na skutečnou školu Synge Street Christian Brothers School. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama