Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 1

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná zábava. Trošku jiný Miyazaki, než jak ho známe z pozdější tvorby, což ovšem rozhodně neznamená horší nebo lepší. Jestli u jiných jeho filmů především žasnu nad neuvěřitelnou fantazií a nádherně vykreslenými světy, tady se od začátku do konce ohromně bavím. A děti samozřejmě se mnou. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho celovečerní debut je vyprávěný úplně jiným stylem, než jeho pozdější filmy .. člověk se s ním vrhá do ztřeštěných přestřelek, poulí oči nad Lupinovou drzostí a usmívá se od ucha k uchu od začátku až do konce promítání. V tomhle animáku se sice mihne letadlo (či co to je) a chvílemi to vypadá, že hlavní hrdinkou by mohla být mladičká lady Clarisse, ale to je tak asi všechno co se týče spojitostí s jeho dalšími, už dospělejšími (a přesto tak hravými), filmy .. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku si nechám jako rezervu. Chybí mi kontext. Tohle je jeden z 12. Lupinů (uvedených na IMDb včetně 3 seriálů) a je to něco, jako kdybych posuzoval Bonda podle jednoho dílu. Ostatně i počtem dílů a atmosférou k němu má Lupin mnohem blíže než k zde hojně přirovnávanému Indianu Jonesovi (Lupin je navíc akční hrdina z vlastní vůle, Indy je především archeolog, který je akčním hrdinou většinou proti své vůli). V tomto kontextu je i těžké posuzovat film jako Miyazakiho samostatné dílo. Vzhledem k jeho ostatním filmům by to byl takový Miyazaki s nohama na stole a cigárkem v koutku. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak a už konečne (neviem, čo mi toľko trvalo) o sebe môžem povedať, že som videl všetky Miyazakiho celovečerné projekty - paradoxom možno je, že som to ukončil práve touto majstrovou prvotinou. Očakávania boli samozrejme obrovské (ostatne, aké iné by mali byť, keď ostatných 8 zhliadnutých filmov sa všetky umiestnili na kvalitatívnej stupnici v rámci 9-10/10) a nemôžem povedať nič iné, len že sa do bodky naplnili. Miyazaki takto na začiatku kariéry stvoril niečo, od čoho sa neskôr mimoriadne odchýlil, ale pritom išlo o nezmerne zábavné dobrodružné dielko, ktoré často dáva na prdel aj takým ostrieľaným filmovým dobrodruhom ako Indiana Jones. Lupin je charizmaticky-střeštěný zlodej-gentleman ako sa patrí, pri pohľade na Zenigatu sa proste nedá nespomenúť na inšpektora Clouseau-a a Goemon je taaak strašne cool ako len málo iných filmových či animovaných hrdinov. No, Miyazaki-san je génius, to všetci vieme... a ja mu aj tentoraz udeľujem plne zaslúžených 10 / 10. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Starosvetské dobrodružstvo epických rozmerov. S šarmantným lapiduchom, princeznou a zámkom. Taktiež s interpolom, lasermi a granátmi. Preplnené kreativitou, no ani na chvíľu nie prekombinované. S Lupinom som doteraz nemal skúsenosť, bál som sa, či netreba mať znalosť seriálu. Dávkovanie informácii však funguje na jednotku. 95% deja divák rozumie bez problému, zvyšných 5% si domyslí z kontextu a navyše ho to navnadí na ďalšie samoštúdium predlohy. Absolútna výhra. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)
  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama