Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som to nevidel ako dieťa. Jedná sa o dodnes nie často vídaný žánrový mix, pritom je to ale zároveň po okraj hravé a staromilské dobrodružstvo, plné zaujímavých postáv a postavičiek. Jeden ani nevie, na čo sa skôr sústrediť, na čom sa viac zabávať; čo scéna, to výbuch nápadov a lásky k tomuto typu príbehov. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin japonského mistra anime sice postrádá komplexnost jeho vrcholných děl (Mononoke Hime nebo Howl no Ugoku Shiro), ale zato z něj srší jakási hravá elegance, s jakou má potencionální mišmaš všech možných žánrů určitý tvar. Tvar, ve kterém dobrodružství střídá akci a humor romantiku, přičemž trošku jednoduší animaci vyrovnává báječná hudba a drobné neduhy ve scénáři zase celková dynamičnost, díky které je můžeme s klidem přehlédnout. Na svou dobu tedy velmi povedené dílko, kterým Miyazaki už tehdy naznačoval, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

První celovečerní snímek Hayaa Miyazakiho vychází z úspěšné mangy a anime seriálu (na kterém se také podílel), proto zdaleka nelze mluvit o autorském projektu, přesto vykazuje pár jeho typických znaků. Ztřeštěná dobrodružná groteska se sympatickým frajerským zlodějíčkem (vnukem původního francouzského Arsèna Lupina), po hlavě se vrhajícím do věcí, které by si i Spider-Man s Batmanem a Jamesem Bondem 3x rozmysleli, má spád, tempo, pěknou animaci a hlavně spoustu vtipu. Jen zápletka a hlavně její pointa moc zajímavosti nevykazují. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Miyazaki dokázal v roce 1979 natočit film tak dynamická, akční a zábavný, že i dnešní nejmodernější filmy mohou závidět. Nejsem natolik znalý, abych věděl, jak si tenhle snímek stojí v sérii o Lupinovi, která je očividně velmi početná, ale rozhodně je to vynikající anime a nebojím se říct, že jeden z nejlepších filmů samotného Miyazakiho. Možná není tak technicky precizní jako ty pozdější, ale zato má jiné přednosti. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná zábava. Trošku jiný Miyazaki, než jak ho známe z pozdější tvorby, což ovšem rozhodně neznamená horší nebo lepší. Jestli u jiných jeho filmů především žasnu nad neuvěřitelnou fantazií a nádherně vykreslenými světy, tady se od začátku do konce ohromně bavím. A děti samozřejmě se mnou. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama