Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

HAL 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho příspěvek do série dobrodružných příběhů s galantním zlodějíčkem Lupinem a na rozdíl od jeho ostatních filmů je tento až překvapivě silně západního střihu - připomíná klasické příhody s Tintinem nebo mladší verze Jamese Bonda a Indiana Jonese. Bez Miyzakiho trademarkových erupcí nekonečné fantasie tvořících neskutečné imaginární světy je ale Lupin III jen dalším nadprůměrným dobrodružným filmem pro děti jakých předtím, i potom vzniklo obrovské množství a tak divákovi odkojeném na Disneyovkách nemá prakticky nic zajímavého co říci. 7/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nejbláznivější Miyazaki. Připomínalo mi to Belmonda, náladově krajinově filmy jako Něžné kuře nebo Ukradli torzo Jupitera! (protože to je film ze stejné doby má toto přirovnání i logiku). Takovýto film prostě musí být kreslený, protože žádný kaskadér by si na všechny šílenosti, které Lupin provádí, netroufl. Zajímavé je, že přestože jsou postavy jednodušší než v jiných miyazakiho filmech, krajina už je typicky Miyazakiho. Nejbližší mi to připadá být s Laputou. Pazu v Laputě je velmi podobná postava, při odkrytém městě jsem měl stejný pocit, jako když se poprvé ukázala Laputa - dokonce mám pocit, že hlavní hrdiny v angličtině namluvili stejní herci. Současně mi strop v princeznině ložnici připadá být velmi podobný pokojíčku "batolete" z Cesty do fantazije. Ovšem flegmatická a věčně hulící postavička Lupinova parťáka je v tomto filmu jedinečná! Pokud pominu Ponyo, můj poslední miyazakiho film, který mi chyběl do zbírky! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som to nevidel ako dieťa. Jedná sa o dodnes nie často vídaný žánrový mix, pritom je to ale zároveň po okraj hravé a staromilské dobrodružstvo, plné zaujímavých postáv a postavičiek. Jeden ani nevie, na čo sa skôr sústrediť, na čom sa viac zabávať; čo scéna, to výbuch nápadov a lásky k tomuto typu príbehov. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná zábava. Trošku jiný Miyazaki, než jak ho známe z pozdější tvorby, což ovšem rozhodně neznamená horší nebo lepší. Jestli u jiných jeho filmů především žasnu nad neuvěřitelnou fantazií a nádherně vykreslenými světy, tady se od začátku do konce ohromně bavím. A děti samozřejmě se mnou. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin japonského mistra anime sice postrádá komplexnost jeho vrcholných děl (Mononoke Hime nebo Howl no Ugoku Shiro), ale zato z něj srší jakási hravá elegance, s jakou má potencionální mišmaš všech možných žánrů určitý tvar. Tvar, ve kterém dobrodružství střídá akci a humor romantiku, přičemž trošku jednoduší animaci vyrovnává báječná hudba a drobné neduhy ve scénáři zase celková dynamičnost, díky které je můžeme s klidem přehlédnout. Na svou dobu tedy velmi povedené dílko, kterým Miyazaki už tehdy naznačoval, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)
  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama