Reklama

Reklama

Devatenáctiletý Brad Land (Ben Schnetzer), který se celé léto vzpamatovává z děsivého napadení, je odhodlán nastoupit na univerzitu a dostat svůj život zpátky do normálu. Jeho bratr Brett (Nick Jonas) už si na škole vybudoval své postavení a je také jedním z hlavních členů bratrstva, které Brada vábí svým příslibem ochrany, popularity a celoživotních přátelství. Brad do spolku zoufale touží patřit, ale když do něj rozhodne vstoupit, Brett má proti tomu výhrady a jeho odmítavý postoj by se mohl stát příčinou jejich rozkolu. Když po slavnostní přísaze následuje pekelný týden, iniciační obřad, který má neprověřené chlapce proměnit v muže, začne jít po řadě mučivých a ponižujících událostí opravdu do tuhého. To, co se děje ve jménu "bratrstva", prověří oba chlapce i jejich vzájemný vztah zcela brutálním způsobem. Snímek Zasvěcení, natočený na motivy uznávané monografie Brada Landa, nabízí spalující vyobrazení mužskosti, násilí a bratrství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (26)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto univerzitné iniciačné rituály sú pekné svinstvo a nevidím v nich zmysel. Hlavne nie v takýchto brutálnych. Franco je tam asi minútu. To čo sa potom tým násilníkom dialo som im zo srdca prial. Žiaľ, hlavná dejová linka je neukončená a celé to pôsobí dojmom silno nezávislého počinu modernej usa vlny. A to teda skutočne nedávam. 2 z 5 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Filmy o podobných kokotkoch mám rád, pretože udržujú konštantné napätie od samotného začiatku až po záverečné titulky a občas podvihnú hladinu adrenalínu v krvi nezdravám spôsobom. Tento nebol výnimkou, hoci by sa dalo povedať, že je tuctový medzi žánrami. Nech. Bohovsky rýchlo zletel a tie štyri si vkľude zaslúži. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Evropský divák popularitu a filosofii studentských spolků nemůže chápat a zřejmě ani nechce, protože jejich rituály a pravidla jsou tak trochu mimo mísu. Určitě jsou v nich inteligentní mladí lidé, kteří vymýšlejí zajímavé aktivity, naneštěstí ale i spousta sadistických magorů, kteří s oblibou šikanují zelenáče. Prošel si tím i jeden z bratrů, dnes oblíbený člen studentského bratrstva. Na jeho bráchu si ovšem pár měsíců předtím vyšlápnou dva násilníci, šlohnou mu auto a z něj si udělají boxovací pytel. Nástup na univerzitu, chuť být součástí onoho spolku a hlavní obřadní pekelný týden vzpomínky na nepříjemnou událost oživí. Trpká zkušenost, ale pod kůži se látka nedostane: sráží ji kostrbatý a tak trochu rozskákaný děj i přílišná plytkost jednání postav. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podstata zasvěcení je neustálé ožírání se a hraní si na tvrďáky. 1) Spalující vyobrazení mužskosti, násilí a bratrství (HBO Europe) jsem ve filmu nenašel. Jenom jakýsi Pekelný týden, spíše k smíchu, než k hrůze._____ 2) Herci působí asexuálně a postavy, které představují, jsou prostě hloupé._____ 3) Výstižný koment: xxmartinxx**, KNTRFKT**. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spolky (bratrstva a sesterstva), které vznikají na vysokých školách v Americe, mi vždycky přišly nebezpečné. Snímek "Goat" se tohle snaží podat realisticky, bez potřeby, aby to byl prvek hororového filmu. To nebezpečí se zde ukazuje a ukazuje se nesmyslnost takových spolků a jejich skutečně rizikové fungování. V tomhle směru je snímek dobrý. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama