Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pro NEmilovniky kocek, mezi ktere se urcite pocitam. Pribeh byl super a Boba jsem pozdeji zacal vnimat jako osobnost, ktera byla klicova pro Jamese a jeho ceste "k ociste". Prijemny film inspirovan skutecnosti. ( James a Bob v kratkem dokumentu : https://youtu.be/MePaWG7g5FA ) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příjemnej a pozitivní filmek o tom, že můžete bejt ve sračkách, ale dokud je šance a vůle něco změnit, tak se může najít někdo nebo něco co vás z toho vytáhne a nemusí to bejt nutně kocour. Tady je to míněno spíš všeobecně. Každopádně Bob je luxusní zrzek to jo (nevím proč je v titulcích mourek, když je zrzavý, ale čert to vem) a pochopitelně u mě jako u milovníka koček je úspěch podobného filmu předem zaručen, ale myslím si, že to může chytnout i nezaujatého diváka. Svým způsobem takřka sázka na jistotu a moc pěkný čtyři hvězdice.85% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Mačky vraj vedia "súcitiť" so samotármi. Skrátka sú empatickejšie často krát viac ako ľudia. Film "rozpráva" skutočný príbeh o mladom narkomanovi Jamesovi Bowenovi, o ktorého sa star8 sociálna pracovníčka / dokonca až tak že mu poskytne sociálny byt (je to možné ? predstavte si, že by sa do bratislavského "Napoleona" nasťahovali abstinujúci bezdomovci .. hehehe) . Chalan je na na od odvykacej kúre živí sa pouličným spevom a predajom bezdomoveckého časopisu a stará sa o kocúra Boba (niekedy máte dojem, že Bob sa "stará" o neho). Prichádzajú aj krízy aj radosti .. napokon sa všetko dobre skončí, chalan napíše o sebe knihu, ktorá sa stane v Británii hitom. Skrátka životný príbeh s dobrým koncom. Je o skôr dráma ako komédia. Ale je to pozerateľné. Hlavný herec to odohral fajnovo a ešte si to aj celé odspieval. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama