Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje kočky, tak tohle je jeho film, prostě ho musí vidět. A navíc tuhle pohádku napsal sám život. Miluji Tě Bobe, držím Ti palečky Jamesi, držte se oba a myslím, že se ti třásly i nohy, když se na vás přišla podívat i krásná princezna, vlastně již vévodkyně Kate. Moc příjemný film a svým způsobem i motivační pro ty, kteří bojují jako James. A já tomu filmu dám plný počet, aby se dostal ještě výš a třeba to někomu může pomoct......co já vím, myslím, že někteří to zde také tak udělali. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Kocour Bob s nadpozemskými terapeutickými schopnostmi, které by mu mohl závidět lecjaký psycholog. Přitom nepoužil nic zásadního, jen svůj atraktivní vzhled a kouzelný kukuč, aby zachránil jeden skoro zbytečně promarněný život. Našel si drogami zbídačeného Jamese, který se pokouší vrátit do normálního života. A svým kouzlem ho donutil, aby se o něj začal starat a tím ho vlastně nakopl, aby začal fungovat. Jak prosté a jak účinné. Bez něj by to James zřejmě nedokázal, to bylo nejvíce zřejmé ve chvíli, kdy Bob uteče a pár dní se neukáže. James zažívá nejkrušnější chvíle a nepřeje si nic víc, než aby se Bob vrátil, protože bez něho pro Jamese nemá život smysl. Bob svým charisma převálcoval i roztomilou Betty, která jistým způsobem mohla být další pomocí v Jamesově životě. Krásnej příběh ze života, bez váhání 100%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som neveril, že by tento film o feťákovi a jeho kocúrovi dosiahol u mňa také pozitívne dojmy, no napokon musím uznať, že to stálo za to a normálne som z toho až dojatý. Príbeh je o to silnejší, že sa aj skutočne odohral a aj vďaka posolstvu, ktoré by mohlo inšpirovať aj viacero ľudí v podobnej situácii v akej sa ocitol aj James. Drogy, bezdomovectvo, asociálne návyky, existenčné problémy - všetko sú to vážne problémy, ALE nie neriešiteľné, čo si teda väčšina ľudí v takejto situácii vôbec neuvedomujú a už stratili akúkoľvek snahu a motiváciu sa z toho dostať. Niekedy stačí, aby ste na ceste stretli kocúra - a váš život sa zrazu postupne obráti o 180 stupňov! Áno, James mal síce aj šťastie, no predovšetkým to nevzdal a bojoval aj napriek neustálym prekážkam, a to je hlavné! Vďaka tomu posolstvu sa mi teda film mimoriadne páčil - hoci začiatok pôsobil dosť vlažne, no potom sa to skvelo rozbehlo a bol to napokon krásny motivačný film o bojovnosti a nezdolnosti vlastnej vôle, ale i nevšednom priateľstve medzi mužom a kocúrom. Len málo chýbalo k piatim hviezdam. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Kočky miluju už od děství a tohle je film přesně pro mě. Čekala jsem, že to bude smutný a dojemný. Ve skutečnosti mě to dojalo ještě víc než jsem čekala. Pěkný propracovaný příběh odehrávající se v ulicích Londýna a k tomu supr hudba, no co víc si přát ... Určitě jsem tento film neviděla naposledy. 95%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)

Reklama

Reklama