Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi nepodařilo utlumit mé cynické já, takže jsem se nenechal dojmout příběhem smažky bez domova a jeho kočičího otroka. Mám doma dvě kočky, o které se vzorně starám, takže vím, že rozdíl mezi toulavou kočkou a kočkou, jež vlastní svého majitele bývá značný. Tím pádem mě tvůrci nedokázali přesvědčit, že Bob žil nějaký čas na ulici, protože vypadal jako by se vrátil z výstavy. Nedokázal jsem si ani oblíbit hlavního hrdinu, protože feťáky prostě nemám rád, ať už je k drogám přivedlo cokoliv a můj vztah k pouličním muzikantům byl zle ovlivněn až příliš častými setkáními s jedním takovým "umělcem" v Havířově, příšerné zvuky, které vyluzoval ze své flétny, mě budou děsit do konce mých dní. Takže ano, viděl jsem a už neuvidím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro kočkomily naprostá povinnost. Téměř neznámý pár let starý feel good londýnský snímek, ovšem vypovídající o vážném tématu dle skutečné události. Film vás svým průběhem pochopitelně ničím nepřekvapí, nicméně lze snadno podlehnout konejšení zrzouna Boba, jež se zároveň nechová nijak nerealisticky a při sledování tedy neruší, ba právě naopak navodí pocit, že podobný kocour může prosvětlit život třeba právě vám...7/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o velkém přátelství a druhé šanci v životě. Četl jsem i obě knižní předlohy a film je jen krásným dokreslením. Opravdu vřele doporučuji. Bacha "spoiler: Na konci filmu při podepisování, se mihne skutečný James Bowen a pronese větu" celé jsem to prožíval s vámi". Konec Spoileru :) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc musím ocenit herecký výkon kocourka Boba. Kéž by ten náš uměl taky dělat pac.. Knížku jsem před pár lety věnoval babče a tak jsem se zvědavostí se podíval, co jsem jí dal za knižní titul. Musím připustit, jestli je film alespoň částečně zfilmován dle knížky, tak jsem vybral tehdá dobře. Na filmu není moc co hodnotit, ale fakt se tento příběh skutečně stal, v člověku umocňuje pocit údivu a zvědavosti. Bohužel mi zde chyběla větší hloubku, hlavně na konci při detoxu a proto nedávám plné hodnocení. Jinak vřele doporučuji. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama