Reklama

Reklama

El buque maldito

  • USA Horror of the Zombies (více)

Obsahy(1)

Film zavede diváka do jiné dimenze. Na moři zabloudí dvě modelky v malém člunu a vítr je zavane k tajemně vypadajícímu korábu. Děvčata ztratí spojení se světem a jedna z nich vstoupí na palubu... K černé lodi pak dorazí i skupinka, která dívky hledá. I oni navštíví palubu korábu a ocitají se uvězněni na lodi mrtvých Templářů. Podaří se jim z lodi dostat zpět do svého světa?
Třetí ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

(více)

Recenze (25)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento horor mě nejvíc vyděsil tehdy, když jsem zjistil, že mám před sebou ještě asi tři čtvrtě hodiny jeho sledování a pětičlenná skupina už nastupovala na nevelikou lod', ze které není úniku. Nedokázal jsem si vůbec představit, co se tam může ještě takovou dlouhou dobu dít a ono se tam "překvapivě" nedělo skoro nic. Docela mučivý zážitek, ale hořící papírová lodička na konci pobavila. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemrtví slepí templáři jsou zpět. A já koukám, že jsem nějak přeskočil dvojku, ale nezdá se, že bych tím nějak utrpěl. Ossorio se s tím nějak moc nepatlal, prostě jen v podstatě natočil to samé, co v jedničce, jen nahradil starou zříceninu starou lodí a lesbickou scénu znásilněním. Ale je fakt že v té mlze a za doprovodu praskání a vrzání staré lodi jsou Templáři mnohem působivější. A v samotném závěru (nechci spoilerovat, i když je to nad slunce jasné) z nich fakt mrazí. Ty závěry Ossoriovi fakt jdou. Sedmdesátkové modelky jsou super. 3,5* ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný a kvalitatívne nevyvážený film. De Ossorio v tomto pokračovaní pritlačil na pílu, pohral sa s hororovou atmosférou a vylepšil masky, výsledkom čoho je niekoľko mrazivých pasáží s nemŕtvymi templármi, ktorí ukazujú, že im to svedčí aj mimo ruin ich domovského Berzana, no dojem z týchto vydarených okamihov je devastovaný vyslovene tupým scenárom, dialógmi a prostoduchými postavami. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Co stojí v tomto díle nejvýš jsou démonické postavy rytířů, tajemná loď a spousta mlhy. Ostatní je paskvil. Naprosto nechápu výběr postav, ziskuchtiví podnikatelé, kteří se neštítí nekalých praktik, ani pitomoučké modelky nejsou z těch, komu bych přál přežít, jediný, kdo za to stál byl profesor Gruber. Několikrát jsem se ze srdce zasmál naprosté nesmyslnosti děje, někdy drobným chybám tvůrců. (Za rytíři se zavírá poklop a jak se na jednu stranu prohýbá, je jasné, že jej zavírá někdo ze štábu mimo kameru a ne pekelná síla, tím je veškeré napětí v tahu...) V podstatě jsem si film užil, bohužel ne jako skutečný horror, ale jako nepovedený a nechtěně vtipný film, což ovšem pro mne není důvod hodnotit výš. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

I nemrtví Templáři si chtějí v klidu užít dovolenou na žůžo okružní plavbě Atlantikem. Ale parta nablblých modelek, jejich šamstrů a debilního profesora přes počasí jim to kazí. Rytíři oproti předchozím dílům ještě zpomalili, takže by jim utekl i artritický lenochod a i efektů GORE není MORE, ale LESS. Tenhle film nemá hluchá místa, tenhle film hluché místo je. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama