Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, (2017–2018), 11 h 25 min (Minutáž: 38–50 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs, Wilson Cruz, Mary Chieffo, Michelle Yeoh, Jayne Brook, James Frain (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Už celé století udržovala Federace s Klingonskou říší klid zbraní. Teď ale důstojnice Hvězdné flotily nešťastnou náhodou znova rozpoutá válku. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (26)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem žádný velký Trekkie a ze seriálových Star Treků jsem viděl všehovšudy pár dílů úplně původní - dnes už lehce úsměvné - série.Od Discovery sem tak neměl přehnaná očekávání a nakonec sem dostal přesně to v co sem doufal,že dostanu.Discovery je dobře vypadající,sulušně odsýpající,nenáročná a odpočinková sci-fi.Je sice velmi pravděpodobné,že pravověrné Trekkies nejspíš extra neuspokojí,ale pro někoho kdo by chtěl ST vyzkoušet,nebo je jako já příležitostným divákem, je plně dostačující...70% ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě dobrý. Má to promyšlenej navazující děj nabušenej zvratama (nikoli zvratkama), některý fajn postavy a na tu hlavní si člověk po chvíli zvykne, výprava je takřka epická a ani těch nesmyslů (zvratků) tam moc neni, což je u ST docela zázrak (mrk mrk na tebe Voyagere!). I když ono to možná bude tím, že to ST zase až tolik není a právě proto mě to možná bavilo. Jen škoda toho posledního dílu, kterej byl vůči ostatním epizodám poněkud... slabší. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve snaze o nový, zcela moderní, "designový", akční, nováčkům přístupný Star Trek museli tvůrci dávat opravdu velký pozor, aby "s vaničkou nevylili i dítě". Za mne se jim to podařilo, byť si známý svět hodně přiohli a pro efekt logika mnohokrát ustoupila daleko za nejzazší hranici. Nová podoba Klingonů byla to nejmenší, ta se povedla. Kontinuálním příběhem (válka s Klingony, "temné zrcadlo") si nicméně ukousli velké sousto, až se mi párkrát postesklo po jasně vypointovaných epizodických zápletkách. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Barevný vizuálně vyloženě relaxační seriál, u kterého se dá rozjímat a užívat si blikajících světýlek a špičkové produkční práce od designu, přes CGI po kostýmy. Celek sráží dolů seriálové neduhy - předlouhé dialogy a scény, které příběh posouvají o mikrometry, nepřesvědčivá hlavní postava (přehrávaná, s přemírou patosu v každém projevu), slabší vedlejší taky dost přestylizované vedlejší postavy, divoké twisty, které působí postupně hodně papírově, právě i kvůli seriálovému schématu (hodina na díl) a tak dále. Jinak je to ale fajn jízda a byly chvíle, kdy Star Trek Discovery dal zapomenout na bídné Star Wars IX. Za dojem z projekce na stěnu bod navíc, vizuál je fakt top. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Fakt paráda. Nejsem vůbec ST fanoušek (viděl jsem jen novou trilogii + četl pár komiksů) ale tohle mě řádně bavilo. Z počátku se tvůrci dost hledají ale přibližně v polovině série jde každá epizoda kvalitou výrazně nahoru a jeden zvrat střídá druhý, ještě vymazlenější. Ke konci jsem byl naplno pohlcen v tomto fikčním vesmíru a tetelil se blahem. Jo a taky to na televizní poměry vypadá až šokujícně draze a technicky vypiplaně. Kdejaký velkorozpočtový film by si měl vzít příklad. Velmi se těším na druhou sérii! ()

Galerie (159)

Zajímavosti (9)

  • Zábery scén odohrávajúcich sa na púšti crepusculanskej planéty boli natáčané v Jordánsku. (koba)
  • Scény planéty Pahvo boli natáčané v prírodných rezerváciách Kelso Conservation AreaHilton Falls Conservation Area neďaleko kanadského mesta Milton (provincia Ontário). (koba)

Reklama

Reklama