Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Případ vysokého IQ (S06E03)

(epizoda)
  • USA The Bye-Bye Sky-High I.Q. Murder Case (více)

Obsahy(1)

Oliver Brandt, člen exkluzivního klubu Sigma pro lidi s vysokým IQ, provozuje účetní firmu. Jeho obchodní partner Bertie Hastings, rovněž člen Sigmy, však zjistí, že Oliver tajně odvádí část peněz na soukromé konto, aby uspokojil potřeby své rozmařilé ženy. Bertie, který mimoto trpí tím, jak si jej Oliver neustále dobírá, chce vše odhalit na veřejnosti. Oliver jej proto zastřelí pistolí s tlumičem a připraví stopy tak, aby ukazovaly na neexistujícího lupiče. Proti vysoce inteligentnímu pachateli a jeho neprůstřelnému alibi nemá ošuntělý poručík Columbo šanci. Alespoň zpočátku to tak vypadá... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tych TOP casti. Bavilo ma asi vsetko. Hadanka s mescami dala zabrat aj mne ;-). Co sa tyka vraha, tak ten to mal neskutocne vymyslene. Niekedy mam pocit, ze tie scenare pisal nejaky maniak. V tomto pripade by to vrahovi asi velmi tazko dokazovali, keby sa "inteligent" neprizna sam. Columbo je proste sibal. Tesil som sa na tuto cast a bola fakt skvela. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slušná časť. Záporák, ktorý je vlastne v živote nešťastný. Všetci naokolo mu pripadajú ako tupci a ešte k tomu ho týra jeho manželka. Mal zabiť radšej ju. Opäť sa tu poukazuje na to, čo nikto naokolo akosi nevidí. Že Columbo je echt inteligentný, ale skrýva to. Ako to už kedysi povedal Dr. Fleming v pilotnej časti. Myslel som, že sa mi to iba zdá, keď som videl Jamie Lee Curtis, ale nezdalo. Rozdávala riadne vražedné pohľady. ()

Reklama

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Colombo vypátrá jakéhokoliv vraha? Odhalí filmového profíka, kouzelníka, hypnotika..... a vraždu, která se ještě nestala, ale tady už musel být přece neúspěšný! Colombo, který svojí manželku schovává ve skříni, opět jde od začátku neoblomně po vrahovi jako by snad měl šestý smysl. Klame svým vzhledem a svým neustálým se vracením dávat otázky. Škoda jen, že na případ Jacka Rozparovače nevzali Colomba. Dnes jsme mohli být jasno, jak to všechno bylo doopravdy. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to zaujímavá časť, ale 84 percent je myslím až príliš, mne sa to zdalo trocha prekomplikované, síce keď vezmem do úvahy, že sa malo jednať o extra inteligentných tak prečo nie (ale mimochodom čo použil na to buchnutie dverí som nikde nepostrehla). Zo začiatku ma prekvapila mierne psycho atmosféra tých nadpriemerných ľudí čo neskôr vyústilo aj do niektorých úsmevných scén. Inak pekne prepracované, páchateľ napokon svojím spôsobom celkom sympoš a nenudila som sa vôbec. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Zatímco tohle víno zrálo ve francouzském sklípku, ty jsi, Caroline, byla sestavena ze spousty datových procesorů a paměťových bloků.“ Ten dům plný inťoušů, podivínů a nerdů na mě teda působil trochu jako dům hrůzy a na režiséra asi taky, protože některé scény mají takovou atmosféru. Columbo zde má opravdu silného a chytrého protivníka s téměř dokonalou vraždou, ale jako obvykle se tu a tam chybičky najdou. Střet domněle jednoduchého Columba se sebevědomým intelektuálem má šťávu a závěrečné usvědčení je nejen chytré, ale i řádně napínavé, což není v mnoha dílech zvykem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, ako vrah odchádza z miestnosti kde leží obeť, otvorí si dvere. Ale predtým už otvoril dvere oproti, čiže tie by sa museli v dôsledku prievanu zatvoriť, ako je to vidieť neskôr, keď ostatní pribehnú do miestnosti po fingovaných výstreloch. (pedrito28)
  • Hádanka s pytlíky zlata má jeden háček. Pokud bychom jich měly např. 20 a v každém bylo např. po 12 kouscích zlata, tak je Columbo namydlený, protože ta jeho metoda neumožní dát na váhu z každého sáčku vždy o jeden kousek navíc. (Allster)
  • Gramofon, který je použit pro nastavení nesprávného směřování výstřelu, je ADC Accutrac 4000. (Epistemolog)

Reklama

Reklama