Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Případ vysokého IQ (S06E03)

(epizoda)
  • USA The Bye-Bye Sky-High I.Q. Murder Case (více)

Obsahy(1)

Oliver Brandt, člen exkluzivního klubu Sigma pro lidi s vysokým IQ, provozuje účetní firmu. Jeho obchodní partner Bertie Hastings, rovněž člen Sigmy, však zjistí, že Oliver tajně odvádí část peněz na soukromé konto, aby uspokojil potřeby své rozmařilé ženy. Bertie, který mimoto trpí tím, jak si jej Oliver neustále dobírá, chce vše odhalit na veřejnosti. Oliver jej proto zastřelí pistolí s tlumičem a připraví stopy tak, aby ukazovaly na neexistujícího lupiče. Proti vysoce inteligentnímu pachateli a jeho neprůstřelnému alibi nemá ošuntělý poručík Columbo šanci. Alespoň zpočátku to tak vypadá... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slušná časť. Záporák, ktorý je vlastne v živote nešťastný. Všetci naokolo mu pripadajú ako tupci a ešte k tomu ho týra jeho manželka. Mal zabiť radšej ju. Opäť sa tu poukazuje na to, čo nikto naokolo akosi nevidí. Že Columbo je echt inteligentný, ale skrýva to. Ako to už kedysi povedal Dr. Fleming v pilotnej časti. Myslel som, že sa mi to iba zdá, keď som videl Jamie Lee Curtis, ale nezdalo. Rozdávala riadne vražedné pohľady. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tych TOP casti. Bavilo ma asi vsetko. Hadanka s mescami dala zabrat aj mne ;-). Co sa tyka vraha, tak ten to mal neskutocne vymyslene. Niekedy mam pocit, ze tie scenare pisal nejaky maniak. V tomto pripade by to vrahovi asi velmi tazko dokazovali, keby sa "inteligent" neprizna sam. Columbo je proste sibal. Tesil som sa na tuto cast a bola fakt skvela. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Géniové jsou zvláštní lidé. Svou inteligenci dávají okázale najevo, neboť jsou si vědomi své mozkové převahy a taky se netají tím, že veškerou moudrost světa spapali včera k večeři. Pokud se takový vědátor rozhodne dopustit vraždy, tak je mu jasné, že každý elitní detektiv bude nadšeně cupitat po cestičce, kterou mu brilantně vydláždí směrem do úplného ztracena. Jenže vyšetřující bezdomovec to je jiná třída. Pokorně se klaní, uznává svou malost a jako vždy, s výrazem premianta v ústavu pro choromyslné, usvědčí pachatele. Přirozená inteligence opět vítězí nad akademickou dokonalostí a tak to mám rád. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Colombo vypátrá jakéhokoliv vraha? Odhalí filmového profíka, kouzelníka, hypnotika..... a vraždu, která se ještě nestala, ale tady už musel být přece neúspěšný! Colombo, který svojí manželku schovává ve skříni, opět jde od začátku neoblomně po vrahovi jako by snad měl šestý smysl. Klame svým vzhledem a svým neustálým se vracením dávat otázky. Škoda jen, že na případ Jacka Rozparovače nevzali Colomba. Dnes jsme mohli být jasno, jak to všechno bylo doopravdy. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice chytrý příběh o inteligenci, kterou (podle svého mínění) oplývá leckterý můj kolega („Byl to šok, když jsem zjistil, že jsem inteligentní.“), nevšímavosti („Mluvím s nejinteligentnějšími lidmi na světe a ani jsem si toho nevšimnul!“), policejní práci („Třicet vteřin je dlouhá doba na to, abyste jen tak lelkoval kolem mrtvoly!“) a genialitě (chlápek s gumovou teorií měl IQ fakt na vysoké úrovni). Řekl bych, že jeden z nejlepších columbovských. A pokud na konci řekl Columbo, že by nedělal nic jiného, než to, co dělá, není fakt co řešit. Snad jen litovat, že to nedělal déle... :-( Jednoznačně dávám kompletních 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Hádanka s pytlíky zlata má jeden háček. Pokud bychom jich měly např. 20 a v každém bylo např. po 12 kouscích zlata, tak je Columbo namydlený, protože ta jeho metoda neumožní dát na váhu z každého sáčku vždy o jeden kousek navíc. (Allster)
  • Na konci ako vrah nechtiac prezradí, ako mohol slovník spadnúť na zem, je vidieť, keď padá fixka na slovník, že prenoska gramofónu je už v pozícii, keď mala odpáliť prvú búchaciu guličku. Až v ďalšom zábere sa prenoska dostáva do prvej polohy a odpáli guličku. (pedrito28)

Reklama

Reklama