Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Thinning se odehrává v post-apokalyptickém světě. Země je přelidněná, a proto jednotlivé státy musely přijít s opatřením regulace populace. Spojené státy americké zavedly unifikované testy pro studenty základních a středních škol. Kdokoliv test nesplní, je eliminován. Dva ze studentů (Logan Paul a Peyton List) texaské střední školy ovšem zjistí, že s výsledky testu je nespravedlivě manipulováno. Otevřou tím dveře daleko větší konspiraci a musí bojovat proti systému, aby podvod dokázali zveřejnit a zachránit sebe i své spolužáky. (tessincolor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

The Thinning je taky mix roznych zanrov,ktory je urcite zaujimavy,zakladom je originalny namet,ktory sa mi pacil,dalej sympaticki herci,urcitym sposobom je to aj intenzivne a napinave a pride aj nejaky ten zvrat,akurat som dopozeral aj dvojku,no a zdala sa mi este o chlp lepsia ako jednotka a kedze skoncila tak ako skoncila,je jasne,ze bude aj tretie pokracovanie,co ma samozrejme potesilo,zatial som spokojny,uvidime,co bude dalej...:-) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ani bych nemluvil o něčem hrozném. Jde spíše o to, že to je příběh zpracovaný prostě pro teenagery, plný klišé, nepříliš zajímavým průběh. Protože když si to tak vezmete, toto je tak trochu orwellovské. Ale je to zpracováno tou horší formou. Snad tou nejhorší jakou mohli a zbytečně to ubralo na případné kvalitě. O účasti Logana Paula ani nemluvě. Tím se film v podstatě shazuje sám. A shazuje se tím celý YouTube. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu ďalšiu blízku budúcnosť, v ktorej by som určite nechcel žiť, pretože tá niekoľkoročná neistota, asi by som psychicky padol na dno. Hlavný hrdina je síce pubertálny ale predsa len čiastočne bombardér. Dobrý film, ale tie scény s deťmi na prvom preriedení, to mi trhalo srdce, nakoľko som sám rodič zatiaľ len trojročnej dcérky. Trošku to napravil koniec, ktorý bol správne otvorený, škoda, že pokračovanie asi nepríde, toto by mohlo byť zaujímavé. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

The Thinning prichádza s pomerne zaujímavým a originálnym námetom. Planéta je preľudnená a každoročne musia štáty znížiť svoju populáciu o 5%. USA sa tak rozhodne zaviesť na školách povinný test a študentov s najslabšími výsledkami testu popraviť. Docela by som si pozrel ako by sa zmenili výsledky študentov na našich školách pri niečom podobnom, keďže často väčšina slabších študentov dosahuje slabé výsledky hlavne kvôli chýbajúcej motivácii a lenivosti než hlúposti. Film zobrazuje, aké hlavné problémy(manipulácia výsledkov, ovplyvňovanie učiteľov, podplácanie, pretláčanie detí bohatých a vplyvných) by pravdepodobne sprevádzalo, ak by sa takéto niečo zaviedlo do praxe. Hlavná hrdinka Peyton List sympatická, ostatní herci snaživí aj keď moc talentu nepobrali. Na spracovaní a technickej stránke cítiť nižší rozpočet, nie je to však úplna amatérčina a pozerať sa to bez ujmy dá. Zaujímavá a originálna záležitosť, ktorá si na konci otvorí dvere pre pokračovanie a naznačí, že všetko možno nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. 60% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Námět o něco hloupější než v případě Očisty a zpracování rovněž o málo slabší. Selekce v rámci vlastní skupiny, tedy národa či třeba rodu za účelem snížení globální populace je myšlenka zcela absurdní a zvrácená. Ekologické pohnutky nedokáží ospravedlnit zabíjení vlastních potomků, navíc v útlém věku (byť divácky to kupodivu funguje). Každá vyspělá společnost by v prvé řadě začala hubit ty méně vyspělé, což jsou v našem známém světě negroidi, cikáni a jiná etnika. Pokračovalo by se asi plošně státy či rovnou kontinenty. Zcela povrchní je pak předpoklad, že na základě jediného písemného testu by došlo k adekvátní selekci osob přínosných od těch postradatelných. Takový přístup ignoruje rozmanitou a nesouměrnou škálu kritérií (včetně genetických předpokladů), čímž pouze odhaluje principiální marnost jakéhokoliv podobného pokusu. Neměřitelnost potenciálního přínosu jedince pro společnost by mohl být i zajímavý filmový motiv, avšak snímek se mu nikterak nevěnuje. Každému by mělo být jasné, že společnost složená výhradně z matematiků nemůže být přece o nic životaschopnější než ta, jíž tvoří kupříkladu jen samí listonoši, anebo badmintonisté. 44% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama