Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Thinning se odehrává v post-apokalyptickém světě. Země je přelidněná, a proto jednotlivé státy musely přijít s opatřením regulace populace. Spojené státy americké zavedly unifikované testy pro studenty základních a středních škol. Kdokoliv test nesplní, je eliminován. Dva ze studentů (Logan Paul a Peyton List) texaské střední školy ovšem zjistí, že s výsledky testu je nespravedlivě manipulováno. Otevřou tím dveře daleko větší konspiraci a musí bojovat proti systému, aby podvod dokázali zveřejnit a zachránit sebe i své spolužáky. (tessincolor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

beba789 

všechny recenze uživatele

Až do poslední minuty jsem měl s hodnocením jasno. Dám čtyři hvězdy. Jenže pak přišlo ono "šokující finále", které totálně pohřbilo smysl celého filmu. Ano, celá myšlenka, že by někdo "vraždil" děti podle toho, jak napíší test, je šílená, ale stejně tak je i Očista. Škoda jen toho konce. Slabší tři. 55%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

The Thinning prichádza s pomerne zaujímavým a originálnym námetom. Planéta je preľudnená a každoročne musia štáty znížiť svoju populáciu o 5%. USA sa tak rozhodne zaviesť na školách povinný test a študentov s najslabšími výsledkami testu popraviť. Docela by som si pozrel ako by sa zmenili výsledky študentov na našich školách pri niečom podobnom, keďže často väčšina slabších študentov dosahuje slabé výsledky hlavne kvôli chýbajúcej motivácii a lenivosti než hlúposti. Film zobrazuje, aké hlavné problémy(manipulácia výsledkov, ovplyvňovanie učiteľov, podplácanie, pretláčanie detí bohatých a vplyvných) by pravdepodobne sprevádzalo, ak by sa takéto niečo zaviedlo do praxe. Hlavná hrdinka Peyton List sympatická, ostatní herci snaživí aj keď moc talentu nepobrali. Na spracovaní a technickej stránke cítiť nižší rozpočet, nie je to však úplna amatérčina a pozerať sa to bez ujmy dá. Zaujímavá a originálna záležitosť, ktorá si na konci otvorí dvere pre pokračovanie a naznačí, že všetko možno nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami sa študenti mnohých štátov zúčastnili vedomostného testu, ktorého výsledky preukázali, že keby sa postupovalo podľa námetu tohto filmu, na svete by bolo asi o polovicu menej dospievajúcej mládeže. Teraz podpichnem: inteligencia klesá - a tak zvýšme platy učiteľom ;) Ja by som bol momentálne vo vzťahu so "sympatickou" 19 ročnou moletkou s trojkami dioptriami, lebo dosť pochybujem o tom, že by poprechádzali aj tie so silikónmi, pričom by bolo viac než isté, že na súťaž miss krásy by sa odstupom času spomínalo s rovnakou nostalgiou, ako na novembrové štrnganie kľúčov či rady na mandarínky za komunistov. " The Thinning " nie je v žiadnom prípade o akcii. Je to taká jemná odroda "hier o život", v ktorej obrazne povedané "vládne" rozum, pričom meče či bakule nedostávajú takmer žiadny priestor. Najviac zaujal príbeh a soundtrack. Najmä vďaka nemu má samotný film pomerne solídnu atmosféru (v prvej polovici) či svižné tempo. Škoda, že to nemá väčšie gule. Krivda už dnes "nikoho nebaví" ... je jej totiž plná riť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další postapokalyptický příběh s další teorií jak by náš svět mohl vypadat po globálním oteplování. A je to prosté. Hladiny moří vlivem tání ledovců se zvednou, zaplaví značné území a lidstvo tak bude mít pro život daleko méně pevniny. Jak ale vyřešit značnou populaci? Jednoduše. Řešení je už ve škole, kdy nastupující děti do první třídy a starší žáci ze školy naopak vystupující musí podstoupit test, na jejich základě se rozhodne, zda budou poslány do tzv. selekce a nebo budou pokračovat v životě dál. Kdo testem neprojde, učiní tak oběť ve jménu zajištění zítřka a zachování americké světlé budoucnosti. Tak na tohle ani Čína nepřišla a to s nadměrnou populací bojují již mnoho let. Jenomže do průběhu zasáhne láska a má to až politický dopad. Aby ne, když syn kandidáta na prezidenta neunese fakt, že jeho milovaná dívka test neudělala. Rozhodne se tak při druhém kole test záměrně také neudělat. A začnou se dít věci. Bohužel, do průběhu děje opět vstoupila velice známá šablona, takže se v podstatě originální námět stal velmi předvídatelným. Co se týče vizualizace, zde to tvůrci už krapet přehnali. Škola vypadá jako věznice pro ty nejdrsnější vězně, kde i učitelé mají strach z kdejaké maličkosti, a samozřejmě všude přítomní ozbrojenci se podle toho ke všem tak chovající. No, tak tady by asi těžko někdo do takové školy šel s úsměvem na tváři. Velmi jednoduchý děj se známým průběhem tedy nijak moc nevynikne, neboť je v mnoha ohledech nedotažený a tak nenavnadí ani otevřený konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma řízené likvidace určité části lidstva zase není tak vytěžené a The Thinning se tu díru daří docela slušně lepit. Největší devízou je, že ona eliminace je odosobněná a o to intenzivněji hraje na emoce, což je nejpatrnější v případě testů těch nejmladších. To byla docela síla. Bavila i zápletka s manipulacemi, které by se nutně objevily, pokud by se něco podobného uvedlo do života a líbilo se mi i tempo, které díky krátké stopáži nedávalo vydechnout. Jediným negativem tak byl hlavní hrdina, kterého zahrálo prkenné jelito a který, Bůh ví kde, získal schopnosti přeprat hned několik strážných najednou, ačkoliv je fakt, že uniformovaní hoši mu vycházeli hodně vstříc. Každopádně pro mě i tak velmi příjemné překvapení. 75% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama