Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Bohužel starší počiny Woodyho Allena jsem neměla to štěstí vidět, ale ty novější se mi velice líbí. Jemný slovní humor, New York, podivín Allen, místy cynická narážka. Prostě všechno to, co mám ve "vztahových" filmech ráda. ******* Teď po tom, co jsem ve Filmovém klubu na ČT2 měla možnost vidět téměř všechny Woodyho filmy, musím říct, že ačkoli "Cokoliv" není špatný film, na vrcholné Allenovy počiny skutečně nemá. Ale i tak nechávám 4*, protože film se mi vlastně docela líbil. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s "neurotickou hnidou z NY" v životě. Podruhé rovněž u takzvaně horšího mistrova filmu z jeho novější tvorby (ještě jsem viděl Celebrity) a podruhé jsem velice spokojený. Neurotická hnida je správně cáklá a neurotická. Trpaslice Ricci k sežrání a film prošpikovaný jednou hláškou za druhou. Už se teším na nášup. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak se mnou a s Allenem bývá. Buď jsem nadšen, nebo nejsem schopen pochopit, jak mohl takový filmař natočit něco tak průměrného. Tenhle film je bohužel ten druhý případ........ Když vám to ve sportu (i když jste jednička) nejde, dostanete nakládačku. Když jste u filmu, jste slavní a natočíte kravinu, spousta lidí vás ještě pochválí. V těchto případech jsem spíš milovník golfu. ... Sorry Woody zase vedle :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Musím se asi už smířit s tím, že můj milovaný Woody trpí únavou materiálu. Repliky jako "to nebyla nevěra, vyspala jsem se s ním jen jednou, abych zjistila, jestli jsme sexuálně kompatibilní" jsou fajn, ale už tak nefungují a zvlášť od herců, kteří nemají tu správnou neurotickou image , s výjimkou Stockard Channing. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno