foto

Jason Biggs

  • nar. 12.5.1978 (38 let)
    Hasbrouck Heights, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Biggs sa narodil 15. 5. 1978 v mestečku Hasbrouck Heights v štáte New Jersey v USA, v znamení býka. Je synom Garyho Biggse riaditeľa Lodnej prepravy a Angely Biggs zdravotnej sestry. Má dve sestry, Heather, ktorá je daňová poradkyňa (1971) a Chiaru (1980).

Svoju kariéru začal v piatich rokoch, keď bol vybratý pre fotenie do reklamných katalógov a zahral si v niekoľkých reklamách. Vďaka týmto aktivitám sa už v 13 rokoch objavil vo filmovej dráme "THE BOY WHO CRIED BITCH".

V tom istom roku nasledovala rola v sitcomu "DREXELL´S CLASS" televíznej stanice FOX. Seriál bol však po roku natáčania zrušený a Jason si musel tri roky počkať, než dostal príležitosť objaviť sa v ďalšom televíznom seriály "AS THE WORLD TURNS". Za jeho dvojročné pôsobenie bol nominovaný na cenu Daytime Emmy. Vďaka tomuto úspechu sa objavil vo filmovej komédii "CAMP STORIES".

O dva roky neskôr dostal príležitosť zahrať si Jima Levinsteina vo veľmi úspešnej komédii "PRCI, PRCI, PRCIČKY". "Objavil sa na skúške a bol úžasne múdry a vtipný" hovorí režisér Chris Weitz a jeho brat Paul dodáva: "Až do tej doby sme si lámali hlavu s tím, či môže niekto zahrať túto postavu, ktorá robí všetky tie nechutné veci a stále ju niekto znovu a znovu ponižuje a pritom je stále vlastne on víťazom. Jednoducho sme mali šťastie." Rola Jason Biggsovi sadla ako uliata. Vďaka tomuto obrovskému úspechu na seba ďalšie významné úlohy nedali dlho čakať. Najprv to bola romantická komédia s Freddie Prinzom v hlavnej úlohe "BOYS AND GIRLS". Potom ďalšia komédia "LOSER" (Křupan), kde ako neohrabaný Paul Tannek prišiel študovať do New Yorku a zamiloval sa do Dory Diamond (Mena Suvari).

Komediálne úlohy mu perfektne sedia, čo potvrdzuje v ďalšej komédii s názvom "PEKELNÁ ŽENSKÁ" a úspešnom pokračovaní "PRCI, PRCI, PRCIČKY 2" s takmer rovnakou hereckou zostavou ako v prvom diele. Oba filmy PRCI, PRCI, PRCIČKY boli natoľko úspešné, že sa režisér Adam Herz rozhodol v roku 2003 natočiť tretie pokračovanie s názvom "PRCI, PRCI, PRCIČKY - SVADBA".

Martin "Horrorshow" Reisinger

Herecká filmografie

2016 American Pie 5
Drive, She Said
2013 Orange Is the New Black (TV seriál)
2012 Grassroots
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Želvy Ninja (TV seriál)
2011 Mad Love (TV seriál)
S tím nic nenaděláš
2010 True Love (TV film)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Kidnapping Caitlynn
=3 (TV seriál)
2008 Jen přes její mrtvolu
Kamarádova holka
Zvláštní škola
2007 I'm in Hell (TV film)
2006 Amorův úlet
Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Osm statečných
2005 Neznámý vojín
2004 Táta na plný úvazek
2003 Cokoliv
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Pekelná ženská
Prci, prci, prcičky 2
Prozacový národ
2000 Kluci a holky
Křupan
1999 Prci, prci, prcičky
1997 Camp Stories
1993 Frasier (TV seriál)
1991 Boy Who Cried Bitch, The
Drexell's Class (TV seriál)
Mike Mulligan and His Steamshovel
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2008 Starz Inside: In the Gutter (TV film)
1999 Spotlight on Location: American Pie (TV film)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Saving Silverman (TV pořad)
2000 2000 MTV Movie Awards (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
1995 The 22nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Wheatus - Teenage Dirtbag (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace