Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Woody je borec, protože výběrem Christiny Ricci získal přesně to, co chtěl, natočit film o klukovi, který ke své smůle narazí na vypočítavou mrchu. Amanda je mi protivná už od pohledu, a trošku mě proto zraňovalo, že Jerryho předchozí přítelkyně byla o tři třídy pohlednější, ale i tohle nám Woody udělal schválně. Mimochodem, Cokoliv je předposlední film, ve kterém si Allen sám zahrál. Stihl tu zparodovat paranoika a scénářem i "tchýňismus", práci uměleckých agentů, lékařů a psychoterapeutů. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další neobyčejně obyčejný Woody Allen, který po svém a s velkou lehkostí vypráví o banálních problémech několika Newyorčanů. Co potěší nejvíc (stejně jako předtím a předtím a ještě úplně na začátku) je skutečnost, že se Allen, ač vypráví znovu to stejné, neopakuje a nevykrádá své starší skvosty. Tentokrát navíc herecky ustupuje do pozadí a je spíš občasným průvodcem Jasona Biggse, který se zrovna nachází v jednom hodně chaotickém vztahu. Po období „děláme to všude a kdykoliv“ přišel čas „nemám chuť a ještě do tvého bytu nastěhuju svou mámu a její piano“. Scénář je opět plný brilantních dialogů a paranoidních myšlenek, vše je navíc nasnímané zkušenou kamerou Dariuse Khondjima (Sedm, Úkryt, Funny Games USA) a okořeněné nejen překvapivě slušným Biggsem, ale hlavně výborně ujetou a neurotickou Christinou Ricci, která je i proklatě sexy. Slabší (ale pořád) čtyři hvězdy!! ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Z nových filmů Allena my přišlo Cokoliv nejvtipnější. Hlavně díky Biggsovi, který je zaškatulkován coby "obdělávač" pečiva - nicméně Allenovi skvěle sekunduje a v lecčem si jsou jako herci podobní (teď nemyslím vzhled). Ty poctivé čtyři hvězdy jsou za Jasona Biggse, za podivně krásnou Christinu Ricci, za nezapomenutelnou poslední větu ve filmu a v neposlední řadě za fakt, že Woody ještě žije. 80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Falk (Jason Biggs) je mladý talentovaný spisovatel, toho času se živící psaním scének pro komediální výstupy. Se svoji přítelkyní Amandou (Christina Ricci) má neustále nějaké trable, ať již to, že spolu půl roku nespí, nebo její migrény, takže návštěva její matky, která se jim nastěhuje do bytu se zdá být poslední kapkou. Na druhé straně Jerry potkává učitele Dobela (Woody Allen), který se (i přes svoji ztřeštěnost) stává jeho životním rádcem.... Další z Allenových filmů, který není až tak celovečerním filmem jako spíše "situační" komedií, kde hlavní hrdinové prožívají své strasti a slasti. Celý film staví na desítkách rozhovorů, ale myslím že každý z nás si v něm najde obdobu sebe... Jason Biggs se konečně odpoutal od prcičkovského Jima, k čemuž mu výraznou měrou pomáhá Woody (kdykoliv je na plátně, tak "se mu huba nezastaví") i krásná (moc moc) Christina Ricci (i když "takovouhle" ženskou bych doma asi moc nechtěl) :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)

Reklama

Reklama