Reklama

Reklama

Recenze (9)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Osudy šestice hlavních hrdinů pokračují a čím dál více se proplétají... Na začátku je malé opáčko, v němž jsou připomenuty příběhy jednotlivých postav z prvního dílu, plus je rozšířeno o další scény, které dokreslují osudy hlavních postav před naloděním na Tchaj-pching. Pak už se to rozbíhá naplno. Skvělá hudba, herecké výkony a některé scény/záběry byly fakt parádní, někdy dost drsný. I když jsem podle traileru čekala, že se děj začne odvíjet přesně tam, kde první díl končil, tak i tohle zpracování u mě zabodovalo. Přeloženo. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod vidět tento film je pokračování osudu několika hrdinů z prvního dílu. Velká kámen úrazu však je, že po 10 minutách Vám bude jasné, jak která postava dopadne díky nešikovnému naznačení směru příběhu. Bohužel jde minimálně z 1/3 o recyklaci stejných záběrů, které sice dovyprávějí příběh, ale velmi často jsou zbytečné a i díky tomu temtpo filmu je velmi pomalé a žánrově se defakto jedné o zcela něco jiného než Crossing, Part I. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este neznesitelnejsie ako jednotka. Ubudli bojove sceny a pribudli zbytocne romanticke flashbacky z jednotky, takze si znova zopakujeme sceny, ktore sme uz videli. Väcsina filmu je nekonecnym cakanim na to, kedy sa vsetky postavy konecne nalodia na lod, ktora sa ma potopit. A ani sceny s potapajucou lodou nie su nijak extra pôsobive. A ktore postavy preziju a ktore nie mi bolo po stvorhodinovej torture uz uplne ukradnute. Vysledkom je obrovske sklamanie a jeden z najhorsich Wooovych filmov. 2/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jednička měla i přes necitlivě uspěchaný konec silné momenty, partie byla rozehrána slušně. Nicméně vinou střihače, nebo režiséra došlo ve dvojce velmi hloupě k opakování určitých pasáží z jedničky v trošku pozměněné podobě. 15 minut tak šlo převážně do kopru, mohly být využity lépe. Taro Iwashiro složil opět geniální OST, tak silné a krásné motivy, které navíc evokují dobovou symfonickou hudbu, prostě nádhera. I některé scény jsou velmi silné a působivé, jenže stejně jako hlavní hrdinové i Jenda Woo se příliš topí ve vlastní bezdradnosti jak naložit s ohromným prostorem a rozpočtem. Vzhledem k hvězdnosti obsazení, rozpočtu bych fakt čekal údernější spektál, bylo to až příliš krotké, nostalgické a sentimentální. Možná by bylo lepší, natočit některé pasáže z obou filmů nově, spojit to nejlepší z obou dílů do jednoho 3-3,5 hodinového filmu s pauzou pro diváky uprostřed, výsledek by byl určitě více koherentní, působivější. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po výbornej jednotke nastáva trochu studená sprcha. Prvá polovica filmu je len súbor scén z predchádzajúcej časti. Ten síce slúži ako pripomenutie vzťahov a dejovej línie, ale zároveň spôsobuje pomalý rozbeh. To spôsobí, že finále ktoré som si po vzoru Red Cliff predstavoval ako niečo čo mi zoberie dych sa nekoná. Revolúcie a protesty, chudoba a potopenie parníku Taipei vytvára pôsobivú kulisu na ktorej Woo rozohráva osudy svojich postáv, ale nedosiahne potrebného efektu. Ku koncu to spadá do melodrámy, ktorú naozaj nemusím. Postupné budovanie je nahradené v tejto časti šialenou snahou dorozprávať dejové línie, čo v zásade kazí aj koniec filmu. Ale mimo to sa jedná znova o veľmi vyspelé dielo. Scény na lodi a vo vode čo je 30 minút sú naozaj výborne natočené. Fei Zhao doslova pláva priestorom a jeho obrazy majú svoje čaro. Rovnako Woo zvláda šokovať( uväznené dievčatko v potápajúcej sa lodi). Aj napriek kritike to ale má svižné tempo a skvelú Zhang Ziyi a Takeši Kanešira. Možno by filmu prospelo, keby nebol rozdelený na dve časti. Takto rozkúskované to stráca svoje čaro. Stále je to ale na vysokej úrovni. ()

Galerie (97)

Reklama

Reklama