Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak strašně slabý, když si to porovnám s prvním dílem. Skoro bych řekla, že byl zatím nejhorší. Nikde nic zajímavého, tentokrát ani trikově. Jakákoli děsivost se naprosto vytratila, spolu s logikou. Celé to skákání ze století do století se k tématu vyloženě nehodí. Myslím že tohle se nepovedlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser: Pekelný jezdec“, což je mimochodem další divný český název – „Pokrevní linie“ by zněla lépe a vystihovala by podstatu filmu – je velmi špatným dílem v rámci celé série, ale vzhledem k tomu, kolik už má dílů, jsem si skoro jistý, že tam budou ještě horší kousky. Tenhle je ale tak neskutečně přeplácaný a přitom vlastně bez děje, kde pořádně o nic nejde, že ještě s láskou budete vzpomínat na první film. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fail na mnoha úrovních. Za prvé, nedává nejmenší smysl, aby byl tenhle film vyprávěn ve třech časech (minulost, přítomnost, budoucnost), každý z časů by si totiž zasloužil plnohodnotný film, aby bylo možná odvyprávět smysluplný příběh, takhle v tom je hrozný galimatyáš. Má to sice vůdčí linku, která by měla držet film pohromadě, ale co vůbec ona? Nevím, jak vy, ale mně se tedy zdá být hrozně omezující ta myšlenka, že by mělo být celé tohle univerzum vystavěno na souboji Vynálezce (a jeho potomků) se svým vynálezem (a opět to jde proti duchu prvního filmu - kostka (a to co otevírá) není samo o sobě zlá, jen nebezpečná, trestající tam, kde luštitel očekává odměnu; proč na něčem takovém zakládat staletí trvající trauma, ba prokletí?), to radši nevědět o Pinheadovi a jeho původu nic, než si to takhle zjednodušit (dobro vs. zlo)! Nejhorší však je to, že se filmu nepovedlo ustavit vztahy mezi postavami, vůbec jsem nepochopil dynamiku vztahu mezi Pinheadem a Angelique (kdo komu slouží a proč) nebo mezi Angelique a Johnem Merchantem (o co v tom vztahu vůbec šlo), což jsou v jistém smyslu pro film klíčové vztahy. Myslím, že nejsem nechápavý, tady se zkrátka nebylo, čeho chytit, jen šumu nicneříkajících vět a gest. Aspoň že tvůrcům čtvrtého filmu došlo, že každé peklo musí mít svého Kerbera! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely série "Hellraiser" považujem za dokonalé, kultové diela svetovej horrorovej kinematografie. Neuveriteľne silné, surové filmy s originálnou, desivou, pekelnou tématikou. Pri treťom, akčne ladenom, pokračovaní to už bolo o poznanie slabšie. Ale ešte stále sa jednalo o trojhviezdičkový snímok, na ktorý sa dá pozerať. S ďaľším dielom, už štvrtým, to zasa, bohužiaľ, klesá o ligu nižšie. Nudne prekombinovaný scenár, nekvalitní herci, slabé filmové triky, chýbajú starí, známi Cenobiti, princezna Zla Angelica je škaredá a nemá žiadnu charizmu a aj ten Pinhead sa mi už zdal akýsi vymäknutý a obtĺstly. ** ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)

Reklama

Reklama