Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (197)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně si někdo taky všiml Ostravy jako supr kulisy pro pochmurnou detektivku. Jenomže! Že tam nikdo nemluvil ostravským dialektem byla chyba přezíravá k regionu. Když některé postavy začaly používat hovorové výrazy z pražštiny, tak to už mě nadzvihlo. Zvuk byl vůbec příšerný, hudba se snažila ždímat napětí i v naprosto klidných scénách a to ještě nervy drásajícím brnkáním, drnkáním a duněním. Znělo to, jako když někdo ladí a působilo to na mě dojmem záměrného mučení diváka, protože kvůli té hlasitosti a monotónnosti jsem měla několikrát chuť tohle dílko vypnout. Kdybych to udělala, tak bych přišla jen o hodně přemrštěnou zápletku, které se zauzlila do neskutečně nesmyslných odboček a nelogických kroků většiny zúčastněných. Kamera i střih byly slušné, takže při povrchním pohledu vypadá minisérie dobře, ale při pohledu jen trochu zkoumavějším je jasné, že jde o nedotažený průšvih. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Asi všechno už bylo kdysi vymyšleno a divákům historicky opakovaně v obměnách naservírováno. Ale zápletka a rytmus vyprávění (scénář) zrovna tohoto seriálu působí příjemně originálně tomuto východisku navzdory.. Je to dost možná proto, že se jedná o více než kvalitní filmové řemeslo, za což primárně zodpovídá zase režisér. Ten už si svoje herce, kameru i střih (nabízí se říci ještě zvuk:)) zbičoval jak se patří - navíc s lidmi jako Vetchý (opět výkon strojově absolutní) nebo Finger (málokdo dokáže zahrát líp policejního leváka s policejní morálkou i etnografií, v zaměstnání i domácnosti) měl patrně práci o díl ulehčenou. Kulhá Vaculík (trochu) a jeho žena (sotva leze, byť roli měla mikroskopickou). Celek více než vyvážený a z pohledu televizní zábavy docela nebetyčný! ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba uprostřed poslední části zjistil, že vlastně není komu "fandit", začalo mi být úplně jedno jak to všechno dopadne. Scénáristé se pravděpodobně nedomluvili a v závěrečné části napsali tolik nesmyslů a postavám tak nelogické chování, že tím seriál vlastně pohřbili. Tolik "bot" ve scénáři, to by se v detektivce fakt stávat nemělo. Ještě že k hereckým výkonům nelze mít připomínek..... Možná je chyba ve mně, možná už jsem viděl hromadu lepších a taky je už možná těch kriminálek příliš. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozjezd a zoufale nevyužitý potenciál výchozí zápletky. Přitom některé režijní postupy, kamera, hudba, zvuk i někteří herci, to vše je zejména v první epizodě výborně nastaveno. Bohužel od druhého dílu se děj posouvá moc pomalu (to by snad tolik nevadilo), ale především často nepříliš logicky, někdy málo zábavně. Konec je otevřený až příliš, těch nezodpovězených věcí je po téměř čtyřech hodinách zkrátka moc a výsledek je poněkud neuspokojivý. Slušel by tomu trochu lepší scénář, protože Vetchý, Finger, Maximová a Malý hrají většinu času velmi dobře. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další skvělé krimidrama od České televize, jež disponuje tou největší výhodou v tom, že jde na věci dost odlišně oproti všem svým sesterským detektivkám, které se u nás točí jako na běžeckém páse. Celou dobu jsem byl dějem až skoro unešený, avšak konec mi přišel poněkud nedotažený a zdál se mi useknutý tak, jako by produkci došel materiál. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama