Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (386)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Samozřejmě asi by nebylo na škodu prostřihy mezi časovými liniemi alespoň z počátku doplňovat prostým titulkem místa a ročníku dané scény (autenticitě by tento zavedený formát neubral), mimo dialogy občas ztlumit zvuk a též kvalitu překladu v titulcích by asi měl před publikací někdo alespoň částečně zodpovědný a spolehlivý kontrolovat (svářečské sklo, španělští Loajalisté apod.).. Nicméně jde o poctivý a ucelený OPUS s obrovským autorským i produkčním angažmá a didaktickým přesahem látky a takové je třeba podporovat a ocenit.

plakát

Příběh kriminálního rady (1994) (TV film) 

Předlohu jsem neznal, ale kvůli jménu autora a zvláště režijnímu výkonu v rámci této TV adaptace, jsem si měl asi opravdu raději otevřít tu knihu...

plakát

Svědectví mrtvých očí (1971) 

Jako vždy výborný Adamíra v roli padoucha a vůbec kvalitní casting a režie; bonusem pak velmi atraktivní D. Klichová.

plakát

Zpívej (2016) 

Zbytečné a scénáristicky až cynické..

plakát

Iracionální muž (2015) 

Woodyho krabička "Dostojevskij lights". Lehkým perem zpracovaný film, který se sleduje stejně snadno jako tahy štětcem zručného výtvarníka, přičemž odtrhnout se nedokážete, dokud není obrázek dokončen a nezobrazí se titulky (jakkoli pointa třeba leckoho nepřekvapí). Herci též profi, s "autenticky konsternovanou" Emmou včele.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Famózní Cate, jako vždy.. Film však smutný. Obvyklá allenovská satira a americké reálie (které v současnosti utěší bez ohledu na žánr) však zanechají vyvážený dojem.

plakát

Neříkej ani slovo (2001) 

Rutinní výstavba, kvalitní provedení se samozřejmě kvalitním hlavním hrdinou (jakkoli v poněkud rutinní úloze). Člověka ale potěší vrátit se ke klasickému žánru a stylu, navíc z prostředí amerického města a dnes postupně mizející hegemonie..

plakát

Orel Deváté legie (2011) 

Syntetický scénář, ovšem s výpravou klidně do kina..!

plakát

Kočár do Vídně (1966) 

Plastický příběh z reálné válečné každodennosti, tak vzdálené komunistické indoktrinaci, již jsme byli vystaveni a vkradla se nám pod kůži, a doklad Kachyňovy umělecké i politické nezávislosti a velké osobní statečnosti.