Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (200)

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děti jsou v podstatě to jediné, co v dnešním šíleném a nebezpečném světě dává smysl, a právě ony (ač třeba už samy dospělé) dokáží donutit rodiče k nečekaným rozhodnutím a mnohdy i k nesmyslným činům. Tak, jako to zde předvádí Ondřej Vetchý... Otázkou je, zda je opravdu všechno tak, jak to na první pohled vypadá... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně si někdo taky všiml Ostravy jako supr kulisy pro pochmurnou detektivku. Jenomže! Že tam nikdo nemluvil ostravským dialektem byla chyba přezíravá k regionu. Když některé postavy začaly používat hovorové výrazy z pražštiny, tak to už mě nadzvihlo. Zvuk byl vůbec příšerný, hudba se snažila ždímat napětí i v naprosto klidných scénách a to ještě nervy drásajícím brnkáním, drnkáním a duněním. Znělo to, jako když někdo ladí a působilo to na mě dojmem záměrného mučení diváka, protože kvůli té hlasitosti a monotónnosti jsem měla několikrát chuť tohle dílko vypnout. Kdybych to udělala, tak bych přišla jen o hodně přemrštěnou zápletku, které se zauzlila do neskutečně nesmyslných odboček a nelogických kroků většiny zúčastněných. Kamera i střih byly slušné, takže při povrchním pohledu vypadá minisérie dobře, ale při pohledu jen trochu zkoumavějším je jasné, že jde o nedotažený průšvih. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba uprostřed poslední části zjistil, že vlastně není komu "fandit", začalo mi být úplně jedno jak to všechno dopadne. Scénáristé se pravděpodobně nedomluvili a v závěrečné části napsali tolik nesmyslů a postavám tak nelogické chování, že tím seriál vlastně pohřbili. Tolik "bot" ve scénáři, to by se v detektivce fakt stávat nemělo. Ještě že k hereckým výkonům nelze mít připomínek..... Možná je chyba ve mně, možná už jsem viděl hromadu lepších a taky je už možná těch kriminálek příliš. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Obsah to vystihuje tentokrát presne. Aká bude cena? Otec zachraňuje dcéru a zametá stopy jej zločinu. Príbeh vás zasiahne, to áno. Lenže mnohé kroky postáv sú nechronologické, pôsobia deravo a neuveriteľne. Opäť hrozný zvuk, že musíte reproduktory vytiahnuť na maximálnu únosnosť, aby ste rozumeli dialógom. Ondřej zahral výborne, ale narazil na deravý scenár a ten žiadne herecké výkony nenahradia. Ak vám je jedno, ako to dopadne, znamená, že tento miniseriál nenapísali pre vás. Teda pre mňa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový film a byla by to pecka. Nicméně i s přetaženou stopáží se tahle detektivka skandinávského střihu vydařila a to i díky tomu, že filmaři měli dvakrát víc než šťastnou ruku. Jednak se zadařilo stran lokality. Prostředí Ostravy je stejně bezútěšné jako film sám a k zvolenému formátu pasovalo ideálně. Ale především se vyplatilo angažování Vetchého, který je sice jistotou téměř vždy, ale v tomto případě překonal sám sebe a troufám si říct, že lépe snad ještě nezahrál. Ale výborně vyšlo i obsazení vedlejších rolí na čele s Fingerem, Plouharem nebo Maximovou, která pro mě byla velkou neznámou a i velkým překvapením. Líbily se mi i načtrnuté linky příběhů jednotlivých postav, akorát jsem měl trošku problém s tím, že tu snad všichni zúčastnění jeli v nějaké levotě. Samotné rozuzlení mě docela překvapilo a i to je velké plus. ČT zkrátka opět boduje. 80% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama