Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luďka čeká pořádná kocovina. S novou realitou se ale smířit nehodlá. Z nouze začne lhát. Lže synovi Tondovi, své bývalé ženě Iloně, dokonce i kamarádům v Severce. Její majitel Eda také nemá dobrou náladu. Cítí, že v Mostě je něco jinak. (Česká televize)

Recenze (90)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Respektuji názor těch, kteří to tady posílají do odpadů či hází minimum hvězdiček, mají na něj právo, ale zdá se mi, že nečetli/neposlouchali ani jeden z rozhovorů dvojice pánů Kolečko nebo Prušinovský, a zároveň nechápou, že se jedná především o žánr komedie, nikoliv drama typu Pustina a já nevím co ještě. Každopádně myslím, že se většina dobře baví u příhod Luďana a bráchy Dáši (mimochodem s výbornými představiteli) nebo se opravdu nemohou přestat smát při zpovědi majitele hospody Edy, který se zase dokázal ztopořit. Všechno navíc podtrhuje vynikající hudební podkres. Dle mého se tvoří legenda mezi komediálními seriály, který je tak nekorektní, že se možná stane těžce akceptovatelným. Tady v tom našem zaplivaném a strašně ustrašeném rybníčku, kde diváci vyrůstali na Chalupářích, Nemocnici na kraji města, nebo Ordinaci v růžové zahradě, se totiž těchto věcí bojíme jako čert kříže. ()

Tesil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, perfektni osvezeni. A velka radost, ze to jde na cesky verejnopravni a ne nekde na streamu nebo HBO. Nejlepsi sceny: opily pater, zpoved impotenta, Pavel s pivem konfrontuje "nekonzervativni" Cvancarovou. Jo a cikan, ten je fakt dobrej. Nesmim zapomenout na dokonale padnouci souddtrack (Proclaimers, Erasure, ACDC). A 'deeds not words' plati i v Moste! ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Prostě mi slib, že Tonda nepřijde do styku s Pavlem.“ No, nebylo to tak hrozný… V kuchyni se teda děly věci... A proč ne, že jo? Radio! Doma předsudky, v knajpě taky... Volej dobrej. Ožralej farář? Dáša ve fabrice celkem v pohodě. A já myslel, že silnější pes mrdá všude. Předsudky jsou zlo a evidentně je má jenom Luďan. Peníze mluvěj i v Mostě. Ilona dobře. Že by Luďan vyměk? Myčka slušnej plán. Farář jel. „Ty mě nesmíš poslouchat, když piju vodku.“ A Eda povídal. Co bude se psem? ()

km_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dal šanci druhému dílu. Pokud v prvním díle působily postavy a dialogy nepříjemně uměle, tak v druhém díle už byly přímo nepovedenou předraženou kýčovitou karikaturou reality z Karlova mostu. Epizoda na mě celkově působí, jako kdyby někdo chtěl udělat koláž z vystřižených novinových článků a nalepil je omylem rubem nahoru. Ono to asi nebude o tom, že by seriál o slušných Češích, co nenávidí všechno a všechny, jakoukoliv deviaci od piva a fotbalu trestají pěstí a k odpovědnosti za promarněný život se staví jako teflon, nemohl být vtipný, to právě má ohromný potenciál, ale provedení je naprosto tristní. Místo sondy do hlavy rasisty je to spíše sonda do hlavy outsidera, kde právě probíhá mokrý sen o rasismu. Takový Eurotrip měšťáka do Mostu. Příští díl bude hate-watch, ale asi bude poslední, protože vlastně nezůstala, ani nebyla, jediná dějová linie, která by mě zaujala a chtěl bych vědět, jak skončí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem respektovanej občan, Romano. Mně nemůže nejít hůl." Když se hospodskýmu nepostaví nádobíčko ani se servírkou v kuchyni, tak to už je krize. Mě tedy tentokrát bavil Pavel hledáním práce a "na kozy" vítězící Ilona s definicí homosexuála – chodí rád do školy, straní se kolektivu, používá deodorant a má kartičku do knihovny. Tak to je přesný. Býval jsem gay a ani jsem o tom nevěděl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V momentě, když si Tonda (Filip František Červenka) prohlíží profil Blanky na Facebooku, je přihlášen jako „Martin“, to ale neodpovídá jeho postavě. O chvíli později, když si Tonda pouští video, si lze všimnout osobní složku na ploše se jménem „Martin Voplakal“, který pracuje v České televizi jako rekvizitář. (Leopard105)
  • Tvůrci použili skutečný facebookový profil Blanky (Magdalena Kozáková) kvůli jejím fotkám a pouze ho přejmenovali. Zapomněli ale změnit URL adresu profilu, kterou lze změnit v nastavení. Mohli to vyřešit přepnutím prohlížeče do režimu celé obrazovky. (Leopard105)
  • Pozorný divák si všimne, že když Tonda (Filip František Červenka) si prohlíží profil Blanky na Facebooku, je laptop připojený k Internetu pomocí WiFi, a to v momentě, kdy v baráku nešel elektrický proud. (Leopard105)

Reklama

Reklama