foto

Jan Prušinovský

  • nar. 3.7.1979 (37 let)
    Hořovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1979 v Hořovicích. Studoval gymnázium v Berouně, Akademii J. A. Komenského a Vyšší odbornou školu publicistiky. Po roce a půl povinné náhradní vojenské služby začal studovat obor scenáristiky a dramaturgie na pražské FAMU. Při studiu si přivydělával mimo jiné jako prodavač lístků v pokladně divadla Archa, pomocný dělník ve firmě na odvoz suti, noční recepční v hotelu nebo grafik v České televizi. Studium FAMU ukončil ve třetím ročníku, kdy absolvoval scénářem FRANTIŠEK JE DĚVKAŘ, což byl posléze i jeho hraný celovečerní debut.

Ve škole spolupracoval na oborových cvičeních studenta katedry kamery Petra Bednáře (Boží lekce, Galerie). Ve druhém ročníku natočil krátký film Ládík je nejlepší v okrese a ve třetím ročníku zadaptoval povídku Karla Kuny NEJLEPŠÍ JE PĚNIVÁ (ocenění: Fresh Film Fest, Premiers Plans Festival D´Angers nebo Vienna Short Film Fest). Spolupracoval na scénáři komedie Karla Janáka RAFŤÁCI. Pracoval jako runner a asistent režie na několika komerčních projektech. Pracoval také jako asistent režie na filmu Jana Hřebejka MEDVÍDEK. Podle jeho scénáře vznikla v České televizi jedna povídka z cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem. Nerealizovaný scénář "Dilema Arnošta Náprstka", který psal během studia FAMU se stal předlohou k TV sérii OKRESNÍ PŘEBOR.

Je ženatý, má dvě děti a žije v Praze.

JohnnyBoy

Scenáristická filmografie

2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
Zázrak (E09)
Vyhazov (E08)
další epizody
Kdyby byly ryby (TV film)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (E11)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Čistá práce (E07)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Královna plesu (E21)
Čí je to dítě? (E13)
O fous (E12)
Z deště pod okap (E11)
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
2011 Autopohádky
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Derby (E14)
Inseminátor (E13)
Láska (E12)
další epizody
2008 František je děvkař
2007 Hrůzné náhody (studentský film)
2006 Rafťáci
2005 Nejlepší je pěnivá (studentský film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Režijní filmografie

2017 Trpaslík (TV seriál)
2016 Černoušek (TV seriál)
Most (TV seriál)
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Kobry a užovky
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
Zázrak (E09)
Vyhazov (E08)
další epizody
Kdyby byly ryby (TV film)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Čistá práce (E07)
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Derby (E14)
Inseminátor (E13)
Láska (E12)
další epizody
2008 František je děvkař
Soukromé pasti (TV seriál)
2005 Nejlepší je pěnivá (studentský film)

Dokumentární

2012 Film o filmu - Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
2010 Okresní přebor (TV seriál)

Dokumentární

2012 Film o filmu - Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka

TV pořady

2016 Český lev 2015 (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
2013 Ceny české filmové kritiky 2012 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(164)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace