Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý thriller, který mi teda chvílema přišel dost těžký na pochopení. Od režiséra filmů Predátor, Smrtonosná past 1 atd bych čekal trochu více teda. I více akce bych uvítal. Film moc nudit nemůže, jako thriller je zvládnut celkem dobře. Konečné rozuzlení dokáže překvapit. Hudba průměr. Herecké obsazení je slušné, Travolta zaujal, i Samuel L. Jackson hrál přesvědčivě. Film mě nenadchnul, ale dostatečně pobavil. Tak je to tak lehký nadprůměr. Mé hodnocení je 63% = *** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Počátek vyšetřování mimořádné události byl sice trošku fádní, ale jen do chvíle, kdy přeživší začali mluvit. První zvraty vypadaly zajímavě, ale pak jsem se začal bát, že to autor hodně překombinoval a už se v tom utopí. Najednou se však v mé usínající mysli objevilo ono magické "co když?", které by tomu všemu najednou dalo smysl. Okamžitě jsem film zase začal soustředěně sledovat a odměnou byl onen jediný možný logický konec, o jehož existenci jsem v polovině filmu s přesvědčením pochyboval. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Proč? Až do cca. osmdesáté minuty jsem byla připravená udělit "Zelenému peklu" čtyři hvězdičky. Pak se ale začaly objevovat drobné nelogičnosti, které přibývaly s každým koncem (ano, jsou celkem tři) a ve finále už jich bylo tolik, že hravě provrtaly a de facto zničily celý film. A navíc... Každý, kdo vytvořil či odsouhlasil tuhle ubohou pointu, by zasloužil přivázat ke stromu na vrcholu kopce - během té největší bouřky. BLIK, PRÁÁÁSK!!! Posledních 15 minut zkrátka totálně devastuje vše, co se do té doby tak krásně rozehrálo.:-( ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Další z hollywoodských slátanin, která hned při odchodu z kina vyprchá jak šumák. Naprostý guláš, namíchaný ze všeho možného i nemožného, scénář, který snad nebyl napsán za jasné mysli. Předhazovaní různých možností, jak došlo k zabití, nekonečné střihy z džungle do kaceláře a zpět, nepochopitelně vkládaná hudba...nevím, ale pokud budete chtít tento film zhlédnout, stačí zkouknout pouhý trailer, nebo posledních 15 minut filmu....anebo si raději pusťte úplně něco jiného........ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povesť tohto filmu je tak tristná, že očakávania boli doslova na bode mrazu. Ale proste išlo to v telke, tak som tomu dal šancu. Rozprávanie v štýle Rašomonu vždy poteší a táto zápletka sa k tomu perfektne hodí. Už od začiatku ale snahu o napínavosť brzdia pomerne dementné dialógy a preslovy typu "Daj mi jeden dôvod, prečo ti neprestreliť mozog guľkou" a podobné, "nikde" doposiaľ nepočuté perly. V záverečných 20 minútach som narátal nejakých 5 zásadných zvratov, pričom ten skutočne zásadný sa nakoniec ukáže až ten záverečný. Bohužiaľ ale namiesto otvorených úst od prekvapenia skôr vyvoláva otázky typu, prečo si to aktéri takto celé komplikovali. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama