Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Zelené peklo poprvé, rozbolela mě z něj hlava a naprosto jsem nepochopil veškeré zvraty a pointy. Když běželo pak Zelené peklo v televizi, rozhodl jsem se absolvovat prodírání se džunglí scénáristických kliček znovu, protože jsem byl zvědavý, zda mi to tentokrát (když už trochu vím) dá smyl (mimochodem, nechat Travoltu dabovat Petrem Rychlým je jeden z nejujetějších nápadů posledních let). Ano, ty jednotlivé střípky jsem do sebe nakonec jakžtakž poskládal, nicméně to nic nemění na tom, že jsou tam pořád podstatná dějová "ale", nemluvě o špatném zpracování (tak komplikovaný děj by klidně mohl mít dvě hodiny a ne usmolených 98 minut). Jiskření mezi Nielsenovou a Travoltou je zdaleka to nejlepší, co Zelené peklo má... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí totálny scenáristický bordel. Ako sa takej sračke mohli upísať Travolta, Jackson, Nielsen...? Zvraty sa vŕšia jeden na druhý a ku koncu už je z filmu nezmyselný maglajz, ktorý ešte výživne prichutí TOTÁLNE dementný záver (v ktorom sa jedna postava zachová úplne mimo svojho charakteru). Nebrať. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

"Chcete vědět, co se stalo? No, je několik verzí kapitáne. Víte, vždycky to jsou jenom verze a nic není, jak to vypadá, víte?" Zelené peklo byl můj první velký thriller. Tenkrát (období základní školy) jsem hltal obal, líbil se mi, jak je zpracovaný a hrozně mě táhlo prostředí armády, kde se vyšetřoval brutální masakr na jednom z cvičení. Celkově je Basic solidním filmem, který atmosféru určitě má. Travolta je sympaťák a Nielsen mu dobře sekunduje. Celkově je zápletka dobrá, ale má jeden velký problém. Překombinovanost. McTiernanovi nestačí dva velké zvraty, on jich tam musí narvat hned několik, diváka to úplně zamotá a na poprvé je film vcelku těžké pobrat, hlavně se vyznat, kdo je s kým a kdo pro koho pracuje. Protože, jak už bylo řečeno, vždycky to jsou jenom verze a nic není, jak to vypadá. Pravda ve filmu je určitě pár chyb, které nedávají úplný smysl. Přišlo mi, že už sám scénárista se zamotával do vlastní myšlenky, ale i tak si myslím, že se jedná o povedený film. Vřele doporučuju, s hodnocením tady nesouhlasím, podle mě se jedná o dost podhodnocený film. "Jde jen o to, jak se ta historka podá." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mctieran, už neni tak dobrej jak býval, ale přesto si myslim, že tenhle film neni tak straěnej jak to podle hodnocení vypadá nebo jsem asi jedinej komu se tenhle film líbil, samozřejmě že to neni nějakej oscarovej snímek, ale jako béčkovej film to je nadprůměrný dílo. Je to něco podobnýho jako odvaha pod palbou, akorát že to je snad ještě víc zamotaný. Teda hlavně závěr, ve kterým je konečná pointa asi 10x naprosto překroucená a nakonec se ukáže že to bylo vlastně všechno úplně jinak, ale myslim si že se v tom tvůrci vcelku dobře zorientovali a ve všech těch zvratech neutopili. Hlavní role byla svěřená Johnu Travoltovi, sice hraje slušně, ale už jsem ho viděl hrát mnohmem líp, aspoň ty jeho vtípky jsou hodně dobrý. Bohužel celej film neoplývá zrovna plejádou vynikajicích hereckých výkonů, ale třeba takovej Samuel L. Jackson na to že nemá jednu z hlavních rolí a na obrazovce se ukazuje vždycky jen na chvilku, tak se nemusí za svůj výkon rozhodně stydět, ostatní herci už za moc nestojí snad jen Connie Nielsen. Ale mě se to stejně líbilo ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelný snímek, který však finálním rozuzlením jde úplně do hajzlu. Vyšetřování, které nám tu předkládají je sice celkem zajímavé, ale je to vlastně jen vyprávění dvou přeživších o tom, co se vlastně stalo a nejde tu vůbec o nějáké vyšetřování spiknutí nebo cokoliv na ten způsob. Chvílemi se v tom člověk ztrácí a konečné odkrytí karet je spíš jen aby diváka překvapily (karty) a nemá podle mě žádnou spojitost s předchozím dějem. To si tvůrci prostě řekli, že chtějí hodně překvapit a logická návaznost jim je ukradená. Jinak by to byl aspoň o třídu lepší film, ale do dramatického thrilleru s občasnými akčními scénami se prostě absolutní happyendy nehodí, to je můj názor a nikdo mi ho nevymluví. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama