Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem to po 20 minutách vypnout. To se mi stalo opravdu jen u obzvlášť strašných filmů. Jako námět dobrý - rodičům hrábne a začnou likvidovat svoje děti. Ale to zpracování bylo katastrofální. Hudba protivná, absolutně mimo děj, herecké nevýkony, kamera a střih naprosto mimo. Nechápu. Jako kdyby šlo o studentskou prvotinu studenta 1. ročníku, tak přimhouřím oko, ale toto fakt ne. Škoda Nicolase, nechápu, proč leze do takových trapných projektů. Už by to chtělo něco pořádnýho Nicky! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím upozorniť na archaický, politicky nekorektný, názov tohto amerického snímku, ktorý v roku 2017 natočil režisér Brian Taylor. "Mom and Dad"? (Mama a Otec; Máma a taťka?!), ale no tak fuj! Malo by sa to správne volať "Rodič jeden a rodič dva". Ale na druhej strane, keď to v rámci zvrátenej woke propagandy správne uvážim, tak mi dochádza, že jedine otca a matku môže posadnúť iracionálny neodolateľný pud zavražiť vlastné deti. Nejakým dvom homokládam alebo progresívnym vylízaným lesbám by sa to iste nemohlo stať. Tieto čudá by mali voči tomuto vražednému šialenstvu imunitu. Takže ono je to vlastne v podstate vcelku prosystémová propaganda proti klasickej rodine (matka, otec, deti), zaobalená do nenáročného horrorového thrilleru. Hej ľudia pozor, veď "Mama s ockom" môžu byť pre svoje deti životu nebezpeční. ** ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Leden je klasicky na horory mrtvý a tahle novinka s Cagem a Selmou Blair, také příliš neuchvátí. Nápad je super, ale velmi nevyužitý. Rodiče z ničeho nic chtějí zabít své děti a vypukne tedy epidemie, ale pokud na nějakou vraždu dojde je bohužel mimo záběr, tedy horor opět bez krve, což je velký palec dolů. Humoru film také příliš nepobral a Cage přehrával tragicky, je až s podivem jak kdysi excelentní herec nyní spadl na absolutní herecké dno. Naštěstí film nějak výrazně nenudí a občas se objeví napínavá scéna, ale jinak pro mne docela zbytečný film. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Mom und Dad" trestuhodne, no zároveň citlivo čerpá z idei "Signálu z 2007", s tým rozdielom, že Brian Taylor smelo okorenil samotný dej vlastnou, zvrátenou myšlienkou. Keby film, vzhľadom k množstvu príležitostí prezentovania násilia, disponoval väčším množstvom a nápaditejšie spracovaným gore, lebo nápad ako taký, rozhodne nestojí za starú Belú, mohol sa vyhrievať v červených pozíciách. Takto slabší priemer .. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pre Ryanovcov to mal byť len ďalší obyčajný deň v ich rodinnom živote. Rodičia sa vydajú do práce a deti do školy. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa rodičia detí v celom meste začnú meniť na rozzúrené monštrá a začnú ničiť všetko, čo im stojí v ceste. Rodinná pohoda sa v tej chvíli mení na boj detí o život proti očividne nie až tak milujúcim rodičom. - Na to, že som na to čakal dva a pol roka, ma to teda riadne sklamalo. Chémia medzi postavami je úplne nulová, vtipné scény sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky a rovnako to je aj s krvavými scénami, ktorých tu je len pár. Najviac to tvorcovia prehnali s dubstepovo namixovanou hudbou, ktorá zo Sinisteru urobila jeden z top hororov poslednej dekády, ale tu pôsobí úplne žalostne. Mal som celý čas pocit, že sa tam nič nedeje a postavy len pobehujú z miesta na miesto, že to celé trvá strašne dlho (čudoval som sa, prečo to má na IMDb uvedenú stopáž cez dve hodiny, ale teraz už mi to také zvláštne nepripadá) a že celý dej úplne postráda akýkolvek moment prekvapenia. Horšie ako tri hviezdičky tomu ale zase dávať nechcem, pretože oproti nízkorozpočtovým nezmyslom to má zase aspoň nejakú úroveň. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. a Pay the Ghost + herec z Savaged a Fire City: End of Days + herečka z The Killing of a Sacred Deer + herečka z At the Devil's Door + herec z Cabin Fever + herečka z Saw V a Saw VI ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)

Reklama

Reklama