Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu chlapci dbají na svůj zevnějšek více než děvčata, každý ten gang má svérazný imidž, někdy dost náročný na úpravu. Jen ten holčičí gang jsou zde takové šmudly. Také se mi líbí, že všichni zde dávají přednost veřejné dopravě před automobobily, ba často upřednostňují chůzi a běh - to je zdravé a ekologické. Je to prostě velice dobové - tedy pitomé, načinčané a nudné jako dobový pop. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

s přihlédnutím ke stáří filmu pecka jak kráva! Nejvíc mě dostávali přechody obrazu do komixové malby a nazpátek, to byl pěkně vizionářský počin! Nápadů je tu hromada, třeba DJka vtipně komentující celý hon nebo díky různým oblečkům snadno rozpoznatelní příslušníci gangů - určitě zasloužená kultovka, která v dnešní době snesla víc krve a míň trvalé a synťáků:). ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kultovní film o bandě křivě obviněných gangsterů, kteří se musí dostat domů z jednoho konce NY na druhý, kde v každé čtvrti se jim snaží uříznout koule jinej gang. Psát tu cokoliv dalšího by bylo jen omílání všeho, co už tady v komentářích bylo řečeno snad stokrát. Jen snad doplním, že film má pro mě kultovní status i z toho důvodu, že k němu legendární Rockstar Games vydali videoherní prequel. A to už, dámy a pánové, něco znamená :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení scény s Orphany bylo přerušeno reálnou policejní honičkou. (Matty)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama