Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Zakázaného města se ztratila posvátná kniha, která obsahuje návod na ovládnutí těch nejdokonalejších technik bojového umění. Její vlastnictví je cestou k obrovské síle a moci. Není divu, že se najde řada dobrodruhů, kteří by ji chtěli získat za každou cenu. Chladnokevné vraždy, velkolepé souboje, detektivní zápletka a silný romantický příběh to jsou hlavní přednosti filmu, který se právem řadí mezi legendy hongkongské kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda... Zklamání jak hrom, byl jsem zmlsaný takovými peckami jako Tygr a drak, Hrdina apod. Takže jsem doufal v něco stejně úchvatného ale tohle... Něco tak hloupého, překombinovaného, nepřehledného a trapného jsem už dloooouho neviděl. Z odpadu to zachraňují jen docela sympatické asiatky :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První část trilogie by se klidně mohla jmenovat - Honba za posvátným svitkem. Jednoduchý příběh se utápí v honičkách a soubojích, které jsou velkolepé. Vzduchem nelítají jen bojovníci a hlavy, ale téměř vše předměty počínaje a kusy domů konče. Soupeři užívají energii meče (skoro jako StarWars), vrhají hady nebo využijí včelí roj. V jeden okamžik je tolik postav ve vzduchu, až se divák skoro ztrácí. A dojde nejen na střeva ven, ale i na explozi těla. Osobitý vizuál Harka Tsui je pastvou pro oči stejně jako v trilogii s čínskými duchy. Pro našince by možná neuškodilo zkrácení, ale když to vypadá, že se příliš mluví, přijde na řadu akce. A pod vším tím bojem se skrývají intriky, touha po moci, ale také smysl pro čest a spravedlnost. Kdysi se mi líbilo více, hodnocení však ponechám. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Některé hongkongské filmy mají lepší účinky než lehké drogy. Dívat se na Sworsdmana a ani jednou se nezasmát je jednoduše nemožné. Skupinka těžko odlišitelných asijských herců si odtíná končetiny v prapodivných polohách a do toho pronáší věty typu: „Vodu z řeky do studny nelij“. Pokud si žánr wuxia spojujete výhradně s poetickým Tygrem a drakem, mohla by vám tato ďábelsky potrhlá podívaná způsobit menší srdeční kolaps. Jsou zde létající Hongkongčané i efektivní šermířské souboje a to v míře více než dostačující, jenže vážnost příběhu je neustále shazována infantilními vtípky, sem tam si hlavní postavy zapějí nějakou „lidovou“ a sem tam někdo někomu vyrve z hlavy oči. Nebo jazyk. Většina akčních scén je neuvěřitelně chaoticky sestříhaná, příběh se sice neustále posunuje kupředu, ale chybí mu poklidnější pasáže, tudíž trpí zahuštěností, ale pro mě – jakožto středoevropana – se jedná o kulturní zážitek natolik nevšední, že nemůžu než sáhnout po solidních třech hvězdičkách. Což mi připadá jako rozumný kompromis mezi odpadem a hodnocením nejvyšším, tedy dvěmi extrémy neadekvátními pro film v němž bezzubý stařík po poražení svého protivníka za použití techniky třesoucího se meče „odrotuje“ do rákosí. 60% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Takový počet režisérů se odrazil i na plátně a film sršel tolika nápady, že jsem se chvílemi neorintoval. Vždy chci hodně akce a trochu sci-fi někdy taky neurazí, ale tohle bylo až přehnané. Bohužel něco padá i díky divoké kameře a taky mě mrzí, že nikdo nebojoval rukama. Potěšila mě nesčetnost mistrů klanů a konečná pointa. Lepší průměr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré napriek tomu, že majú pomalé tempo, nenudia, a potom su také, ktoré majú tempo svižné, dokonca zbesilé, a napriek tomu nudia fest. Divák sa nedočká ani súbojov, kedže sú zamenené za akési rýchlostrižné lietanie a wuxia prvky exponované na entú. Pri množstve postáv, naviac veľmi podobne odených, som strácal prehľad o tom, kto je kto a všemožné intrigy tomu tiež nepridávali. Humor silený a tým pádom nefunkčný. A v spojení s muzikálovými vložkami som si vravel, že tento film je snáď zlý vtip. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama