Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Rozhodně lepší než první díl, což je ale škoda a chyba, protože právě první díl by měl diváka navnadit a k seriálu přilepit. Ale co už. Budiž autorům ke cti, že se stejně strefují jak do Rusů, tak do Američanů, případně i do ostatních. Na druhou stranu seriál má ambice stát se chytrou zábavou, ale jaksi nám k ní nedává příležitost. Většina vtipů je polopatistických, využívajících stereotypy až klišé (např. zobrazení Rusů), fór s prodejem Karlštejna není originální, ani jméno Hrabiš pro drůbežářského magnáta nelze za chytrou zábavu považovat. Politická linka mi přijde o něco zábavnější než linka samotných kosmonautů. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda je oproti pilotu jiná sluneční soustava (galaxie ještě ne;)). O prostor se rovnocenně dělí linka výcviku kosmonautů a linka ministerského boje za zachování dotace z EU. A jakkoliv ta první nezaznamenala oproti minulému dílu téměř žádný progres (humor příliš prostý a laciný, satira tomu snad ani říkat nejde), tak ta druhá je povětšinou brutálně přímá, aktuální a vtipná (Anton Hrabiš mi sám o sobě vtipný nepřijde). Nebál bych se říct, že tandem Myšička - Hána rozjíždí novou českou podobu Jistě, pane ministře. Samozřejmě s jistými rezervami, a taky je to trochu příliš "na plnou hubu" (na náznaky a jinotaje se tu opravdu nehraje), ale na druhou stranu jim to jde s ani ne desetinou verbálního kanálismu Tondy Blaníka. 80% aneb "Uvnitř je Putin.":))) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát už jsem se neusmíval jen posmutněle, ale v některých okamžicích jsem se už smál škodolibě a nahlas. Jako dar jsme vám přivezli matrjošku vašeho prezidenta. Uvnitř je Putin :o))) Fakt dobrý. Tchibonauti, vejconauti... . Jo, je to velmi pěkně poskládané. Naše zahraniční vztahy, jak se u nás řeší problémy, Hrabiš... . Pro někoho bez smyslu pro humor, by to mohlo být dost kruté, protože tvůrci nachází snad ve všem ta naše česká specifika, na která sice hrdí nejsme, ale aspoń si z nich umíme dělat srandu. Zajímalo by mě, jak takovou brutální parafrázi čecháčství vnímají cizinci, kteří umí česky. Nezapoměňte si počkat na potitulkovou scénu. I ta pobaví. Výjímečně na úkor jiné země :o) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě ta linka kosmonautů je zatím spíš taková "přítěž" a táhne to stále hlavně dvojice Myšička - Hána a jejich politické hry. Výborné narážky na dobovou politickou situaci (Ruské média v ČR paráda, hned člověku naskočí všechny ty magořiny, co psali takovéto servery během covidu) a taktéž satiry na určité osobnosti (Hrabiš). Tchibonaut, Vejconaut, Robusta...TOP ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama