Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hitchov posledný štek do dejín kinematografie je priemernou až mierne nadpriemernou nenáročnou detektívkou, ktorá je neporovnateľná s maestrovou "top tvorbou". Jeho rukopis tu nie je tak viditeľný, dej je schematický až triviálny. Každopádne ako zábavka je to fajn. Napriek prevažne pozitívnym dojmom, jednu scénu (zjazd z kopca na aute bez bŕzd) Hitchovi neodpustím. Je to trapas a opäť sa prejavila jeho najväčši slabina (v mojich očiach určite)- katastrofálna spätná projekcia. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Formálně je to sice pravý Hitchcock - postavy jsou mírně nesympatické a neživí se moc poctivě, takže každá může zemřít, každá může provést něco nečekaného (což je podpořeno tím, že tu nehraje žádná star potřebující neposkvrněnou image), režie je precizní, mladý Williams už tehdy dokázal napsat chytlavé ústřední téma, ale bohužel knižní předloha nenabízí nic než obyčejnou historku o čtyřech podvodnících, kterou zapomenete chvíli po odchodu z kina. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vazne mel Hitchcock zapotrebi uzavrit si karieru necim, co nenese ani spetku jeho trademarku, se zbytkem jeho filmografie vubec nesouvisi a vypada jako podprumerny dil Columba? Pozitivne vnimam jen povedenou hudbu Johna Williamse, uz samotny fakt, ze spolupracoval s Hitchem je zajimavy. 4/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima dávám 4*. Od Alfreda Hitchcocka bych čekal poněkud hustější atmosféru, resp. mrazivější gradaci a snad i romantičtější linii mezi hlavními postavami. Přesto se však jedná o povedený film, u kterého se divák nenudí a u řady scén bude držen v patřičném napětí. Chybička: Když hlavní hrdina se svoji přítelkyní zastaví v baru u silnice a popíjejí pivo, můžeme si všimnout, jak se nelogicky mění hladina nápoje ve sklenici. V jednom záběru je již téměř prázdná a v následujícím v ní přibylo dobrých 5 centimetrů. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

S Alfredem mám prekérní problém - buď se hantýrkou Wall Street jedná o jednorožce (start-up s valuací nad 1 mld. USD) nebo o ekonomický propadák, jehož účetní závěrku bych z pozice člena představenstva vážně nerad schvaloval. No, a Family Plot je přesně tím druhým případem ergo pokud neuvidíte, nezchudnete. 36 % ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Ve svém posledním filmu se Hitchcock "ukáže" ve 41.minutě jako silueta za dveřmi kanceláře. (Němi)
  • O roli Julie Rainbird se ucházela Lillian Gish. Úloha však byla přislíbena Cathleen Nesbitt. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Krátce po zahájení natáčení nahradil Roye Thinnese, který byl obsazen do role zlosyna Adamsona, William Devane. Thinnes se nikdy nedozvěděl proč. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama