Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albizzi obviní Cosima z lichvy a snahy svrhnout republiku. Petr a Contessina se snaží zařídit jeho obhajobu, ale Cosimo je odsouzen k smrti. Lorenzo kupuje armádu Sforzů a hrozí, že vpadne do Florencie. Contessina vtrhne do signorie na koni a přesvědčí její členy, aby poslali Cosima do vyhnanství a zabránili válce. O dvacet let dříve Cosimův přítel Albizzi Cosimovi sdělí, že jeho rodina přišla na moři o cennou loď, a Giovanni tuto informaci použije, aby dal vyhlásit úpadek Albizziho otce a vyhodit ho ze signorie. (Filmbox)

(více)

Recenze (2)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minule jsem přidal rozpačitou čtvrtou hvězdičku, tentokrát jsem pro takový krok nenašel důvod. Měl jsem dojem, že se tvůrci snažili o hodně dramatickou epizodu, ale na mě tak příliš nepůsobila. Chvílemi to byla trochu nuda, Contessinin výstup v Signorii působil zbytečně teatrálně, ale alespoň jsem se konečně dozvěděl, proč se oba rody nesnášejí. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravda, tentokrát mé nadšení také opadlo - epizoda už měla útočit divákovi na city a celkové ladění už bylo hůře uvěřitelné. Contesina, která do signorie dorazí na koni a "zjedná pořádek" jako Johanka z Arku už mi přišla úsměvná... Řeč peněz byla vždy mnohem působivější než sebelepší řečnické výstupy... ()

Reklama

Reklama