Invaze (TV film)

Vražedná invázia

Akční / Sci-Fi / Thriller

USA / Kanada, 2002, 81 min

• Djkoma

Invaze se inspirovala, kde mohla. Neoriginální film, který těží převážně z Věci (kterou připomíná v každé druhé scéně...smutné), se snaží o komorní atmosféru, ale ta je slaboučká a celkové napětí je nepřítomné... Epizody filmu na sebe jen stěží navazují a nebýt tu Bruce Campbell, pochybuji, že by na to většina uživatelů vůbec narazila... Film do počtu, bez jediného dobrého nápadu. PS: Sean S. Cunningham nemá na první ligu, bohužel ani na tu béčkovou:))(14.3.2010)

• Gilmour93

Pokud to byl pilotní díl nízkorozpočtového sitcomu s názvem Dementi v letištní hale, tak nemám sebemenších připomínek. Pokud to ovšem byl pokus natočit něco ve stylu Carpenterovi Věci, tak tahle směšná sračka zavátá děsivými hereckými výkony s ní měla společného leda tak sníh za okny. Doufám Bruci, že sis odnesl scénář domů a vlepil všech těch 6 stránek do Nekronomikonu. Zlo ke zlu...(28.12.2010)

... a tím problémem jsou hodně zlý a vzhledově "nesympatičtí" kolonizátoři z jiné planety. V Invazi spojili své síly dva veterání hororového žánru. Režisér pátků třináctého Cunningham se tu sešel se zombie bijcem Brucem Ash Campbellem. A vůbec to nedopadlo špatně. Mateřské studio Cunninghemovi evidentně moc nevěřilo, protože mu nechalo natočit jen nízkorozpočtový televizní film. Ale to nevadí. Tato komorní záležitost se docela povedla. Film jede podle tradičních šablon. Tak trochu ve stylu Carpenterovi The Thing. Ale stále má slušný spád a Bruce pořád umí.(12.11.2006)

VEC+DUCHOVIA MARSU „Interiérové“ béčko až céčko od režiséra PIATKU TRINÁSTEHO, ktoré je vo svojej hlúposti a jednoduchosti slušne zábavné. Účasť Brucea Campbella sa tiež počíta...(7.1.2009)

• Xeelee

Nejzábavnější bylo bavení se nad neschopností režiséra vybudovat napětí (a pár experimentálních hokus pokusů bylo hodně divokejch, zajímalo by mě, co si šlehnul). To si odešlo dát kafe do maskérny a většina akčních a dramatickejch scén je většinou za výraznýho přispění neumětelskýho střihu a amatérský kamery naprosto fádní a strašně se vleče. Herecký výkony nejsou ani zábavně špatný. Sešla se tu sbírka tech neprůměrnějších topornejch béčkovejch herců, kteří nedokáží zaujmout vůbec, ale vůbec ničím. Kdybych měl bejt aspoň trošku objektivní, tak Invaze dostane odpad jak vyšitej. Nejhorší nejsou špatný filmy, ale nudnej neumětelskej průměr.(29.12.2010)

Hrozné herecké výkony niektorých zúčastnených tak toto som mal po celý film ma mysli. Jediný ktorý aspoň niečo hral bol Bruce Campbell ktorý všetkých prevyšoval. Efekty zrovna neboli na dobrej úrovni ale itak celkový dojem z filmu bol priemerný pretože ikeď je to tv film stojí to za pozretie.(12.1.2009)

• Phobia

Tomuhle scifku chybí k dokonalosti jen jedna drobnost: asi bambilión dolarů, za které by se najal zručný režisér, obsadili kvalitní herci, udělaly se pořádné masky a speciální efekty, zkomponovala dobrá hudba, našly vizuálně přitažlivé interiéry i exteriéry a hlavně by se scénář dal slovo za slovem přepsat někým, kdo má IQ alespoň v průměrných hodnotách. 31%(28.12.2010)

Vím, že to bude znít blbě a dokonce se za to i trochu stydím, ale mě se Invaze (jinak kromě samotného námětu i směsice filmů Věc a Černočerná tma) jistým způsobem líbila. Nevím, co je v tomto filmu horší, jestli levné počítačové triky, odfláklý scénář - dementní dialogy, herecké výkony anebo samotná režie Seana S. Cunninghama, ale vím, že mě to přišlo všechno tak nenuceně zábavně podané, až jsem několikrát dostal záchvat smíchu. A to z velké části i díky kultovnímu statusu Bruce Campbella (nee, to není člověk, to je při nejmenším polobůh), který jako vždycky hází hlášky po celém okolí. Za celkovou naivitu a trapnost přecházejí do zábavné taškařice, dávám, objektivní hodnocení zkreslující, tři hvězdy.(16.9.2006)

• kosta73

Smutné zklamání. První část filmu jako by z oka vypadla směsi Časožroutů a Věci, triky jsou slabé i na TV film ( občas jsem měl pocit, že koukám na nový díl Červeného trpaslíka ), Bruce Campbell, což byl hlavní důvod, proč jsem si film sehnal to nezachrání a vlastně se docela divím, že jsem to dokoukal do konce. Od Cunninghama a hlavně herce Cambellova formátu se dalo očekávat víc.(2.6.2007)

• wikked

Kvůli Brucovi jsem to přetrpěl (a kterému taky patří ona hvězdička), ale kde nic není, ani smrt nebere..(14.3.2010)

• Terva

Film bez šťávy, dějově trochu mimo a ani My name is Bruce to nezachránil. Za toho je ta jedna hvězda, tak přeci něco zachránil. Scénář - Lewis Abernathy, John Jarrell a Robinson Young.(1.8.2011)

• mirec88

Za Brucea. Ostatok - všetko zlé.(28.12.2010)

• MikeZ

Podprůměrné TV scífko, na které je opravdu jedinou dobrou věcí Bruce "Největší frajer na světě" Campbell. Přesně typ filmu, který zachytíte okolo jedné ráno v televizi. 2/10(14.3.2010)

• Hennes

Pro mě podprůměrné sci-fi s mimozemšťany, kteří se po zabití rozpustí v podezřelou tekutinu. Film neměl žádné dějové překvapení a jako komedie by sklízel větší úspěch, než jako sci-fi thriller.(26.8.2011)

• Slimak

Těžce nahlouplé divadélko s Brucem Campbellem v čele. Musím říct že se jedná opravdu o tzv. "film k trávení" protože ležet u něj po dobrém obědě je maximum co se u něj může stát nebo co ve vás vyvolá.Taškařice natočená seschlym stylem, kterej je proloženej haldou televizních nešvarů a koncem k smíchu.Ale zase pravda že se tomu jeden aspon zasměje.(25.12.2009)

• SOLOM.

No nepříliš originální film o mimozemské invazi, kterou drží nad vodou snad jen sám Bruce a jedna či dvě dobré scény. Neříkám že jsem u toho vyloženě nudil, ale žádná skvělá podívaná to taky nebyla. Občas by bylo potřeba si trochu víc sednout ke scénáři, delší dobu se nad tím zamyslet a pak začít točit. Jeden dobrý herec to totiž nezachrání.(20.7.2011)

• jefff

Byl jsem a vždy budu fanouškem Bruce Campbella. Takže je pro mě nutnost shlédnout všechny jeho filmy. I ty slabší. Tento k nim rozhodně patří. Není to nijak nápadité ani příliš zábavné,ale přežít se to dá.(3.9.2007)

Invaze je natočená jako silné béčko s malými finančními náklady. Kamera je špatná. Stejně se dá ohodnotit obraz a barva. Herecké výkony a scénář jsou průměrné. Triky s mimozemšťany jsou otřesné, hlavně vyobrazení očí. Ovšem námět je výborný a hlavně děj je zajímavý, napínavý a diváka zabaví. Proto dávám tak vysoké hodnocení narozdíl od ostatních. Podobný film: SMRTÍCÍ PARAZIT.(25.8.2011)

• Bafo

...pobavil sem se... proste Becko jak blazen...(27.8.2011)

• bruceman7

* za ten letištní scanner, jinak děsná koko*ina.(14.3.2010)