Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Podle mě trochu slabší Hitchcock. Mistr nechal pro tentokrát napětí kdesi za dveřmi a natočil "obyčejný" příběh, který zaujme snad jen tím, že se skutečně stal. Jinak žádné scény, co zůstanou v hlavě po skončení filmu, žádná silná místa, ani smutný konec, či šokující pointa. Jen nuda (kdo by si pomyslel, že tohle někdy řeknu o filmu sira Alfreda!) a tradiční happy end. Narozdíl od jiných Hitchcockových opusů Nepravého muže už znovu nemusím vidět. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Klasické téma, netradiční zpracování – snaha o reálnost je u Hitchcocka novinkou. Jedinou výhradu mám k druhé polovině filmu, kde se pozornost od sugestivního Fondy přenáší k jeho filmové manželce (tento tah má za následek dočasný úpadek napětí). Každopádně spolu s "Cizinci ve vlaku" a "Provazem" zřejmě nejsilnější čtyřhvězdičkový Hitch. 8/10 ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Šiel som do toho s vedomím, že to bude slabší (minimálne „iný“) Hitch: scenár limitovaný skutočným príbehom, s mierne semi-dokumentárnym štýlom a minimom štylizácie. To sedí a nevadilo. Ale to, že príbehu budú chýbať väčšie emócie, atmosféra napätia a paranoje, to už beriem ako mínus. Kamera je ale pekná, áno. To je však u Hitcha sakra málo. Napriek tomu som sa nenudil. PS: vtipné je, že tým najštylizovanejším tu bolo napokon majstrove intro :) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, kdo je režisérem tohoto snímku, ani by mě nenapadlo hádat, že je to Hitchcock. Pro tohoto mistra je to skutečně netypický film, ale to není na škodu. Nepravý muž je sice pouze dalším noirem o nespravedlivě obviněném člověku, který se snaží očistit, ale to vůbec nevadí, protože je natočený takovým způsobem, že jsem celou dobu měl měl zájem na tom, jak to dopadne a hlavně, aby to dopadlo, tak jak mělo :-) Postavy byly dobře vykreslené a zahrané, jenom by to možná malinko chtělo zkrátit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netypický Hitch, viac dramatický a menej napínavý, ale samozrejme nesmierne kvalitný. Film má tú správnu noir atmosféru, čomu dopomohol určite aj výkon Henryho Fondu. Ten je v roli neprávom obvineného chlapíka presvedčivý a jeho výkon by sa dal nazvať strhujúcim. Trošku mi nesedel príliš "rýchlokvasený" záver, ale inak sa môže Wrong Man kľudne zaradiť medzi Hitchove "klasiky". ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)
  • Film vycházel z pravdivého případu zaměněné identity, jenž měl tragické následky. V roce 1953 byl v New Yorku uvězněn hudebník Manny Balestrero za kapesní krádeže, které ale ve skutečnosti nespáchal. Než byl zproštěn obvinění, zoufale trpěl potupnou ztrátou svobody a lidským ponížením, jehož následkem bylo i duševní onemocnění jeho ženy. Když se jeho příběh jednoho dne objevil v časopise Life, autor článku Herbert Bream prodal filmová práva společnosti Warner Brothers. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Alfred Hitchcock měl původně jednu ze svých typických rolí, měl stát v restauraci, kde Manny sedí, ale rozhodl se pro prolog. (Kulmon)

Reklama

Reklama