Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Poctive odvedena cernobila prace postrkujiciho kohouta, tolik proslavena odlisnost od ostatnich filmu rezisera se nekona, je to vesmse klasicka kohoutovina, hlavni rozdil je predevsim v tom, jak sam Hitchcock proklamuje na zacatku - fakt, ze se jedna o realnou udalost. Prvni pulka vyborna (pocit bezradnosti a nemohoucnosti jedince proti systemu je zobrazena dokonale), druha cast uz lehce drhne. Na 4* to tahne spravne odevzdany Henry Fonda a Barnard Hermann. 7/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maxwell Anderson, Angus MacPhail .. Ještě než ulice New Yorku ovládl Spider-Man, pohyboval se jimi bezúhonný Wrong Man, zahalen do hutné noir atmosféry, avšak prost velkých porcí překvapení či napětí. Mistr Hitch pár fíglů sice vytáhne, ale moc nefungují, tedy kromě stísněnosti a pocitu bezmoci, která z pocitů hlavního hrdiny přímo sálá. Pokud chcete vidět noir-dokument, dle událostí fakticky podložených, neváhejte. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1799. hodnocený film: Tak nějak jsem si dal za úkol, že shlédnu všechny film ymistra a velikána filmu Alfreda Hitchcocka. V tomto případě se mi dostalo skvělého dramatu s Henry Fondou. Já nevím, ale ten chlap dokázal skutečně zahrát snad cokoli. Od padoucha po klaďase. Jednoduchý příběh, snadná zápletka, ale úžasná schopnost postavit film na pár postavách, to je Hitchcock, který tentokrát opět nezklamal. 4* jsou zasloužené a můžu jedině tohle drama doporučit. 4* ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to jeden z nejlepších Hitchcockových filmů, nejen kvůli skvělému Henry Fondovi, jehož velmi slušný a poctivý muzikant chce jen nechat spravit ženiny zuby a přitom je obviněn z ozbrojené loupeže a pak už jen nechápavě sleduje, co všechno se kolem něj děje. Pohled na dvě bankovní úřednice, které obvinily nesprávného člověka, v samém závěru filmu, stál sám o sobě za jednu hvězdu. Až mi zatrnulo, když jsem si představila, jak málo stačí, aby někdo skončil ve vězení za něco, co neudělal. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tísnivé kriminální drama o zatčení a obvinění nevinného muže, Henry Fonda je v hlavní roli fantastický, mám pocit, že jsem ho neviděla hrát lépe, byla jsem za těmi mřížemi s ním, cítila strach, bezmocnost, ponížení, zoufalství jeho manželky a matčiny obavy na mne hodně zapůsobily, vykolejení celé rodiny bylo výborně zpracované.. Příběh podle skutečné události hudebníka Balestrera mě rozhodně chladnou nenechal, tedy filmová spokojenost s jemným mrazením v zádech.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)
  • Příběh je inspirován událostí z roku 1952 a je téměř bezvýhradně autentický. Hitchcock kvůli němu spolupracoval s lidmi zapletenými do případu, aby mohl určité události zreplikovat co nejpřesněji. Později této preciznosti litoval a dal by přednost větší konzistentnosti a vyšší míře dramatičnosti. (Hwaelos)
  • Podle knihy "It's only a movie" se zkusil Alfred Hitchcock zeptat J. M. Hayese, zda-li by nechtěl spolupracovat na scénáři k tomuto snímku s podmínkou, že by nedostával žádný plat, ale získal by určité procento ze zisků filmu. Pan Hayes (největší úspěch do té doby slavil asi s Oknem do dvora) odmítl, a tak po čtyřech filmech skončil jejich profesionální vztah. (hippyman)

Reklama

Reklama