Reklama

Reklama

Mladý a nezkušený

  • Česko Mladý a nevinný (více)

Slavná herečka je zavražděna svým žárlivým manželem a její tělo najde na pláži hlavní hrdina. Důkazy svědčí proti němu a proto je obviněn z vraždy. Mladík se ale nevzdává - rozhodne se uniknout a vypátrat skutečného vraha. V tom mu pomáhá dcera náčelníka policie. (Rosana)

Recenze (50)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prívlastok mladý a neskúsený by kľudne nalepil aj na režisérsku stoličku nášho majstra Hitcha počas režírovania jedného z posledných jeho filmov z britskej éry. Jediné, čím sa dá film zaradiť do thrillerového žánru je zápletka. Ale napínavý rozhodne nie je. Dokonca kde-tu zablúdi aj k romantickej vsuvke, ale nič z toho sa neprejaví naplno. Charaktery postáv zlyhávajú niekde na pol ceste k perfektnosti, takže aj dialógy a niektoré scény (záverečný bubeník a jeho opité sólo) vyznejú občas možno trošku nechcene smiešne a komicky. Ale tak krásne prostomyseľne a naivne natočený (pôvodne plánovaný napínavý) príbeh som dávno nevidel. Dier v scenári je toľko ako jamiek na golfovom ihrisku. Naopak sa nájdu aj mnohé originálne scény (prepadnutie pôdy v baníckej chodbe, či prechod auta cez železničné priecestie). Je to síce taký malý gýč, ale točený s profesionálnym nadhľadom a a preto sa naň nemôžem dívať až s tak prísnym okom, inak by som šiel ešte nižšie, to mi verte. 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prototypov akéhosi podžánru útekových filmov, kde hlavná postava popri úteku pred políciou zároveň hľadá aj skutočného vinníka. Keby kvôli ničomu inému, tak kvôli námetu nemôžem ísť pod 80%. Film je veľmi svižný, jeho dej je nepravdepodobný (čo je u Hitchcocka skôr výhodou) a má geniálne finále. Príjemná romantická línia vhodne doplňuje kriminálnu zápletku a naopak. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se do toho musel dost nudit, abych to vůbec dokoukal. Moc mě to nebavilo, přišlo mi to strašně zaseklé v době svého vzniku, a kdybych nevěděl, že to natočil Hitchcock, asi bych měl problém to vůbec poznat. Nepřišlo mi to ani nějak napínavé - rozuzlení lze celkem bezpracně předem odtušit -  a nebavilo mě vlastně ani obsazení - Nova Pilbeam je vyloženě nehezká (byť připouštím, že jsem možná jen zmlsaný Hitchockovými pozdějšími blondýnami) a ani zbytek castu mě nějak nezaujal. Pro fandy Hitchcocka může být fajn to ze "studijních důvodů" vidět, ale jinak si už moc nedovedu představit, kdo jiný by takový film chtěl ještě dnes vidět. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další z mála Hitchcocků, kde jsem plesal nad romantikou. Velký podíl na tom nese Nova Pilbeam, jejíž přirozený herecký projev mě spolehlivě přikoval k obrazovce a já hltal každé její gesto, úsměv či zamračení. Mladý a nezkušený možná kapku zaostává, zejména za svými mladšími filmovými bratry, co do dokonale vykonstruované zápletky, ale o to víc okouzluje svou jednoduchou přímočarostí a nenuceností vyprávění, které rozhodně nepostrádá spád ani napětí. Mám rád tyhle neobyčejně obyčejné filmy. Za pět. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu, proc ma automaticky kazdej Hitchovo film vysoky hodnoceni, protoze i on ma par slabsich kousku a tohle je bohuzel jeden z tech pripadu. Kamen urazu je, ze se Hitch nemoh rozhodnout, co ze to vlastne toci. Nejvyraznejsi je romanticka linie, ok, proc ne, ale proc do toho proboha hazi jednou napinavy sceny, podruhy komedialni sceny, kdyz to ve vysledku neni ani moc vtipny, ani moc napinavy. Druhej problem jsou herci. S ohledem na dobu vzniku filmu muzu prehlidnout sem tam nejakou tu zurivou gestikulaci, ale proc je hlavni hrdina, kterymu de o kejhak, neustale strasne v pohode a veselej, to fakt nepochopim. Ale jinak ma film docela slusnej pribeh, kterej az na par hluchejch scen vcelku svizne odsejpa, ale na vic jak 3* to fakt neda. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Předlohou filmu byl stejnojmenný román Josephine Teyové a scénář napsali Charles Bennett, Edwin Greenwood, Anthony Armstrong a Alma Revilleová, která ale nebyl uvedena v titulcích. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Hitchcock se ve filmu objeví ve scéně před soudní budovou. Na hlavě má čepici a v ruce drží malý fotoaparát. Je zneklidněn, protože mu ostatní lidé brání ve výhledu a on tak nemůže pořídit snímek. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama