Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem buď těhotnej nebo jsem v nějakým citlivým stadiu a už jenom čekám kdy koupím dorty, pozvu k sobě domu tlustoprdky a budeme společně bulet nad každou pusinkou, protože za poslední týden je to už druhej čistokrevnej romanťák který se mě líbil. Báječný den patří mezi vůbec nejkvalitnější romaňtáky, protože až do poslední možný chvíle, se v něm drží humor a je vyprávěn s neuvěřitelnou lehkostí. Navíc George a Michelle jsou takový roztomilý ťuťu ňuňu lidičky že jim člověk tu lásku hrozně přeje. Já jako super romantik přeju Georgovi hlavně ten sex s Mišelkou, protože ona je fakt nebetyčná kočena, u ní nevím jestli se mám dřív dívat na nohy, na zadek, na prsa, nebo do očí či na úsměv a ještě přitom musím stíhat její mimiku. Jako romanticky založený chlapec to hold nemám při sledování Báječnýho dne vůbec lehký. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Může se za označením americká romantická komedie skrývat něco příjemného, nebo snad dokonce velmi příjemného a nadprůměrného? Ano, tady je důkaz. Když je tam krásnej chlap a krásná ženská, kteří navíc mají charisma a jsou skvělí herci a scénárista nedal mozku dovolenou, jde to bez problémů. P.S.: Nejlepší sledovat ve dvou. 70%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli měknu nebo dospívám (co je lepší?), ale tato romanťárna pro sobotní odpoledne mě připoutala ke gauči. Po delší odmlce ve mně George Clooney svou rolí vzbudil sympatie. No a krásná Michelle Pfeiffer s přitažlivou Amandou Peet představují zástupkyně dvou týmů, mezi kterými mají muži již od nepaměti potíž si vybrat. George jakožto dospělý otec zvolil Michele, čili na mě zcela správně zbyla Amanda! :-) ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Tuhle romantickou komedii mám hodně rád. On potká ji, ona potká jeho, oba jsou rozdílní a oba se víc a víc chtějí - klasika ;) Žádná převeliká švanda to není, spíše příjemná a úsměvná romance se skvělou ústřední dvojicí. Ať už je to Michelle Pfeiffer nebo George Clooney - mezi oběma to jiskří a spolu jim to ohromně sluší (hlavně Clooney rozhazuje sex-appeal na všechny strany). Ty děcka tam jsou dost otravné a občas je to dost přehnané, ale dá se na to v klidu dívat. Síce je od začátku zřejmé, kam to směřuje, ale i přesto je to v klidu koukatelné, udrží si to divákovu pozornost a je to fakt hezké.... ;) ()

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér tohodle filmu je pěkný sráč. Myslí si, že když natočí komedii se slavnými herci, tak se z toho všichni poserem smíchy. Já jsem se ale nezasmál ani jednou. Děj je jeden velký kýč a nemůže ničím překvapit. Je totiž tvořen scénami, které už jsem viděl ve sto jiných filmech. Ani dobrý herecký výkon George Clooneyho nic nezmění na tom, že to celé stojí za hovno. Ale co, proč já se s tím tady vlastně otravuju? Odpad a hotovo! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • George Clooney v jednom rozhovoru přiznal, že jednou trošku přebral a dorazil na plac pod vlivem tequily. Údajně v tom byl nevinně, jelikož měl mít ten den volno, jenže natáčecí schéma se operativně změnilo, na což přišel až v jednu ráno. Naneštěstí se zrovna točila scéna, kde na sebe s Pfeiffer relativně z blízka poštěkávají, tudíž si představitelka hlavní ženské role užila onen alkoholový odér na plné pecky. (ČSFD)
  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)
  • Ve scéně, kde Jack potká Melanii v jejím bytě drží před obličejem až nápadně Mae Whittman. Maskuje tak monokl, který si způsobil při basketbalu den před natáčením. (don corleone)

Reklama

Reklama