Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Lannes 

všechny recenze uživatele

Občas se mi zdá, že si tu někteří neuvědomují, co hodnotí... Tenhle film má být oddechovou romantickou komedií a v rámci tohoto žánru je poměrně povedený. Nebudu po jeho shlédnutí půl hodiny sedět s otevřenou pusou, ale pobaví, navodí příjemnou náladu. Ta naivní romantika lehce chytne za srdce (uznávám, jsem trochu sentimentální člověk :-)). 70% by si zasloužil, takže dávám **** na truc těm, kteří dali pouhé dvě :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Může se za označením americká romantická komedie skrývat něco příjemného, nebo snad dokonce velmi příjemného a nadprůměrného? Ano, tady je důkaz. Když je tam krásnej chlap a krásná ženská, kteří navíc mají charisma a jsou skvělí herci a scénárista nedal mozku dovolenou, jde to bez problémů. P.S.: Nejlepší sledovat ve dvou. 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto sme boli ako piataci alebo šiestaci na základnej škole v kine. Musím uznať, že som sa dosť nudil, ale je pravda, že sme sa viac zabávali v kine, než že by sme to pozorne pozerali. Čo všetko sa môže stať počas jedného dňa? Tento oddychový film je skutočne nutné brať s rezervou, nie je to žiadny trhák napriek tomu sa na neho dá pozerať, aj napriek nespočetnými nezmyselnosťami. Príjemná dvojica Michelle Pfeiffer (ktorú považujem za veľmi sexi) a George Clooney spestrí deň nielen sebe, ale aj Vám. Príjemná, jednoduchá zápletka, ktorá rozhodne neurazí a vy si u nej pekne odpočiniete zrovna napríklad po tak nabitom dni, aký za sebou majú hlavní hrdinovia. Ako romantická snímka rozhodne neurazí ani mužské publikum. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

To prostě musel bejt báječnej den, když nevázaný George Clooney potkal věcnou Michelle Pfeiffer a i přes jejich zklamání z romantických vztahů, celkovou rozdílnost povah a dva nepříliš hodné potomky všechno skončilo láskou. Jop, ale kéž by to bylo takhle i ve skutečnosti, hm? Tak snadné a tak opravdové. Mám rád tenhle styl romantických komedií, kde je láska brána s humorem a nadhledem, kde jsou hlavní hrdinové sympaťáci a ta osamělost jim kouká z očí, kde se nezapomnělo na staré pojetí milování jako romantického duševního naplnění. Dnešní pragmatický materialismus vztahů se mi nelíbí, ale tyhle romantické komedie mi na něj dávají zapomenout. Děti jsou sice občas až příliš ukřičené a rozmazlené, ale tempo si snímek udržuje až do nestandardního konce, který ho nepošle jako mnoho jiných filmů k ledu. Příjemné a charismatické obsazení, nápaditý scénář a několik dobrých zápichů ze života (první setkání Clooneyho a Michelle: - Jak víte, že jsem Kirstynin exmanžel?- Protože tohle je její dcera a tohle obyčejně exmanželé dělávají. - A tohle je přesně poznámka exmanželek. Tenhle film se mi prostě líbí a i to je důvod, proč jsem si ho jako jeden z mála koupil na DVD. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová a vtipná romatická komedie o dvou rodičích, jejich neposedných dětech a náhodách. Obsazení George a Michelle je boží, jejich špičkování a chemie je nádherná, moc jim to spolu (a v případě neskutečně charizmatického George a sexy Michelle i zvlášť) velmi sluší, jsou příjemní a sympatičtí. A dětské výkony jsou také báječné. No a scénář dialogů je perfektní a to celé z Báječného dne dělá báječný film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • George Clooney v jednom rozhovoru přiznal, že jednou trošku přebral a dorazil na plac pod vlivem tequily. Údajně v tom byl nevinně, jelikož měl mít ten den volno, jenže natáčecí schéma se operativně změnilo, na což přišel až v jednu ráno. Naneštěstí se zrovna točila scéna, kde na sebe s Pfeiffer relativně z blízka poštěkávají, tudíž si představitelka hlavní ženské role užila onen alkoholový odér na plné pecky. (ČSFD)
  • Škola, ve které přijdou Jack a Melanie na to, že jejich děti již opustili třídu, je ve skutečnosti soukromá střední škola interierového designu v New Yorku. Vstupní dveře byly natřeny na červeno kvůli filmování. (don corleone)
  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)

Reklama

Reklama