Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový právník Oscar Finch spolu s kongresmanem Mackeym pracují na prezidentské volební kampani jistého guvernéra. V případě klientova úspěchu mají před sebou oslnivé vyvrcholení kariéry. Jenže Finchovi jednoho večera zavolá bývalý klient Frank Staplin, kterému kdysi Finch s Mackeym pomohli, ovšem za cenu porušení zákona. Staplin má před soudem kvůli dalšímu deliktu a opět se dožaduje právní pomoci, jinak Finchovi hrozí vyzrazením. Finch po pečlivých přípravách Staplina zastřelí u něj doma a nastrojí stopy tak, aby to vypadalo na sebevraždu. Poručík Columbo však tuto vyšetřovací verzi hned z několika důvodů odmítne… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Pořád vymýšlejí nějaké nové přístroje !! Mě to rozčiluje !!" ;) Epizoda s až aristokratickým padouchem výborného Patricka McGoohana, který se pod ni podepsal i jako režisér, patří k těm nejlepším, ačkoliv působí svým velmi pomalým vypravěčským tempem poměrně utahaným a nudným dojmem !! Přesto nabízí pár velmi vtipných scének, například když Columbo čte Oscaru Finchovi vtip, a především poručíkův smysl pro nejmenší detaily. Columbo se hned v úvodu vtipně schovává za svůj odmítavý postoj k novým technologiím, nevěřícně zkoumá fax a brání svůj starý Peugeot, aby se ve finále vytasil s rozhodujícím důkazem v podobě otisků zubů, posledního hitu tehdejší forenzní kriminalistiky..;) ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo právě odchází z kanceláře senátora.. "A ještě něco pane." "Ano?" "Kdyby vás to neobtěžovalo, moje žena by si moc přála váš autogram." "No ovšem poručíku, to přece není problém. Až přijde čas tak bych si samozřejmě přál její hlas. Jak se jmenuje?" "Paní Columbová.." Jinak na konci předloží Columbo skutečně nečekaný důkaz, ale je to vůbec možné? ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě žádný z "nových" Columbů me nezaujal a tento díl je toho jasný důkaz. Chudák Patrick McGoohan se snaží jak může, ale na jeho výkon z dílu Za úsvitu už zkrátka nedosáhne. Ani dabingem Stanislava Fišera si nejsem právě v tomto případě příliš jist. A ruku na srdce, Peter Falk už nepředvedl v těchto nových sériích vůbec nic nového. Ano, někdo určitě řekne, že právě proto ho miluje, ale mě už jeho vlezlé a buranské chování docela nudí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom priemerný diel, aj keď k takému záveru nepotrebujem deliť Columbovskú sériu na "lepšie" staršie a "horšie" novšie diely. Prekážalo mi zopár chýb a nelogického konania, stopáž mohla byť primeranejšia a záverečná pointa brilantnejšia. Ale raz si pozrieť aj tento diel nezaškodí. Len sa treba zmieriť s tým, že Columbo napr. komickým behom a nadužívaním "spomenutia si" už paroduje sám seba ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektívka s miernym nádychom politiky - to môžem. Od prvopočiatku Columbo tušil kto je vrah, teda vlastne, že ide o vraždu. Zavesil sa na podozrivého a sliedil, snoril, šťúral. A potom sa pripol na slabý článok, na senátora. Ach, spindoctori sú skoro vždy väčší machri ako kandidáti? Myslím, že v tejto časti predviedol najdlhší návrat za podozrivým s vetičkou: "Just one more thing, sir." - vyslovil ju po tom, ako mu podozrivý ufujazdil na aute a on trikom jemu vlastným (mojej žene, pani Columbovej, by sa taký osviežovač páčil...) rozptýlil sekretárku, zistil, kde má právnik-vrah schôdzku a potom sa na tom mieste s onou vetou, vykúkajúc spoza dverí, objavil. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V momente kedy Columbo (Peter Falk) zastaví auto je možné v striedavých záberoch sledovať ako drží ruku raz hore a raz dole. Neprirodzene sa mení aj dĺžka popolu na jeho cigare. (duffi1)

Reklama

Reklama