Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda se poněkud vymyká. Hned na začátku vidíme Columba, jak chvátá na loď (nikoliv člun, poručíku :-)) a vražda se odehraje za jeho přítomnosti. Ve stejný čas na stejném místě. Na lodi, která pluje do Mexika. Poručík odložil svůj typický baloňák, dokonce i sako zde svlíká a v nedopnuté košili (zejména té, kterou má na konci) vypadá neskutečně frajersky. Charismatický vrah Robert Vaughn si připravil dokonalý plán, ovšem Columbo je pozorný i na dovolené a jen tak něco mu neunikne. P.S. Susan Damante je v roli sestřičky velmi pěkná :) ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tato cast pacila. Celkom sranda vidiet Columba na clne, teda lodi. Trosku ma rusilo, ze vkuse spominal zenu, aj ked je zase mimo obraz, ved klasika :-). Boli na vylete, tak to chapem, no aj tak... Zaporak bol fajn, mal to krasne pripravene, no ani ja by som neuveril, ze to bol klavirista. Zbytocne na to tlacili. Ale nie je to nic, kvoli comu by bolo nutne ist dole so standartnym hodnotenim. ()

Reklama

Pluto_petr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kvalitní díl ze série o poručíku Colombovi. Pěkně promyšlená vražda, zajímavé vyšetřování, uvolněná atmosféra. Co mě trochu zamrzelo, tak berlička v podobě pírka, která vpodstatě odhalila vraha hned na začátku a pak samotný konec, kdy je vrah usvědčen naprosto nelogickým krokem, který by neudělal ani amatér. I tak hodnotím tento díl velmi pozitivně. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Moje žena to vyhrála v tombole společnosti Božího jména, takže to mám zadarmo.“ Toto setkání se svérázným poručíkem mě obzvlášť potěšilo a vlastně ani nevím proč. Možná proto, že tento díl je takový ten nejtypičtější. Poručíkovo vyšetřování, šikanovaný vrahoun, všemožné vtipné odbočky k paní Columbové i závěrečná finta na vraha, to vše bylo dávkované a zpracované přesně podle mého gusta. Změna prostředí z luxusních vil na luxusní zámořskou loď (nebo člun :D) této epizodě rozhodně prospěla. Celkově vzato jde rozhodně o jednu z lepších Columbových epizod. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot měl svůj Orient expres, Columbo má svůj člun - pardon loď. Je tu objevena zastřelená žena a čirou náhodou se po lodi plaví Columbo se svou ženou. Nejdříve to vypadá, že Columbo je zcela ztracen, ale malá náhoda ho přivede na správnou cestu. Pohodový prázdninový díl s tehdy hvězdným Robertem Vaughnem. Hudba: Dick DeBenedictis, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Magická krabice je pojmenována podle herce, který hraje kouzelníka - Curtis Credel. (ČSFD)
  • Ačkoliv je Columbo (Peter Falk) se svou ženou na lodi, divák se s ní nikdy nesetká, ačkoli někteří z posádky lodi se o ní zmiňují. (Epistemolog)
  • Jedna ze tří epizod, kde k vraždě dochází mimo území USA. (Epistemolog)

Reklama

Reklama