Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Liberálně vychovaná právnička Lucy je velmi chytrá, výmluvná a osobitá, trhlý poděs, který bojuje za spásu světa a ekologii. Marně brání staré brooklynské divadlo před demoliční četou. To je nakonec zbořeno. Mluvčím společnosti Wade Corporation je elegantní George Wade. A právě on napadne Lucy na ulici kvůli budově Občanského centra. Její argumenty zneužije při interview, ale současně si uvědomí, že dívka je možná právě tím, co potřebuje. Nabídne jí místo právní poradkyně. Lucy nejprve odmítne, ale získá ji slibem, že nezboří Občanské centrum a dá jí na starosti všechny dobročinné akce společnosti. Když ji odvolá ze svatby jejích nejmilejších přátel jen proto, že potřebuje vybrat oblek, Lucy dá výpověď. Podle smlouvy však může odejít pouze tehdy, pokud jí dá výpověď zaměstnavatel… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další zcela průměrná hollywoodská romantická komedie. Veškerá její zajímavost tkví v hereckém obsazení. Po herecké "exhibici" v Jak na věc, je tentokrát projev Hugha Granta překvapivě střídmý a většinu snímku táhne Sandra Bullock. Bez těchto dvou by šlo o dost nudnou záležitost s několika málo vtipnými scénami. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Pohodová, romantická komedie, která si na nic nehraje a těží především z kombinace dvou hlavních představitelů tedy Sandry Bullock a Hugh Granta. Těm dvěma to spolu opravdu moc sluší. Celou dobu jsem uvažoval, že dám tři *, ale za ten konec, ve kterém bylo poměrně dost příjemných emocí, lehce přitlačím. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná místa se (hlavně v dialozích) najdou, ne že ne. Celá první půlka je vlastně docela svěží, ale jak říká G. B. Shaw, i šťastná hodina má jen 60 minut. Celé to působí spíš tak, že Grant a Bullocková se coby dva matadoři žánru zdáli producentům jako dobré lákadlo a scénář se jim šil na míru tak, aby se vzájemně co nejvíc ošlehali jízlivostmi. To funguje, ale spíš jako sourozenecké pošťuchování než milostné jiskření. 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další z řady romantických komedií s Hugh Grantem, jehož partnerkou se v tomto filmu stala Sandra Bullock. Místy je to skutečně vtipné a člověk se i pobaví (viz např. vykonání potřeby v obytném karavanu), ale celé to postrádá jakýsi nosný prvek. Film mi přijde jako pouze jakési okecávání, nic zajímavého a důležitého se zde neděje, prostě je to jen o sbližování dvou hlavních hrdinů. Takže film vlastně nabízí jen lovestory, kterých tu bylo už naprosto velké množství. Nic nového nebo objevného tato komedie nepřináší. Ale na druhou stranu to není zase tak špatná komedie, dá se na to koukat a místy je tu opravdu dobrý humor. Takže výsledkem je průměr, což znamená tři hvězdičky. Celá tahle komedie je prostě průměrná, jinak to nevidím... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Střídmě veselý snímek, který sice nijak nevybočuje ze šablon, ale zaujme a pobaví. Romantismus v tomto příběhu se vyvíjí opravdu velmi pomalu, protože prioritou děje je zcela něco jiného. Sandra Bullock svou energičností na sebe strhává veškerou pozornost a Hugh Grant jakoby jí nestačil. Přesto jejich sympatie výborně fungují. Příběh má zpočátku docela tempo a tak se události hrnou dopředu jak lavina. Ale jen do druhé třetiny snímku, kdy nastane zpomalení a kdo by čekal začínající jiskření mezi oběma protagonisty, bude zklamán. To nastane až počátkem třetí třetiny, ale do radostného finále přesto bude cesta trnitá. O humorné situace a trapasy není nouze. Snímek tak spadá mezi ty lepší, které nezklamou a trochu i povzbudí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Lucy (Sandra Bullock) si objedná čínské jídlo od „pana Wonga“. Ve filmu Zatímco jsi spal (1995) postava Sandry Bullock, také jménem Lucy, říká: „Objednáte si chow mein v hodnotě 10 dolarů od pana Wonga, přinesou vám ho až ke dveřím.“ (veronikajel)

Reklama

Reklama