foto

Adam LeFevre

  • nar. 11.8.1950 (66 let)
    Albany, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam LeFevre je americký básník, autor divadelních her ale také herec převážně charakterových rolí pracující jak pro televizi, film, divadlo tak i pro reklamu.

LeFevre se narodil v Albany v New Yorku, matce Helen /roz. Rhodes/ - nemocniční asistentce a otci Iraovi Deyo LeFevrovi – fyzioterapeutovi. Je držitelem titulu z oborů Iowa Playwrights Workshop  a Iowa Writer's Workshop na University of Iowa.

Během 16 let natáčení seriálu Law & Order a jejich dvou spin-off verzí se LeFevre objevil v jedenácti odlišných rolích.

Divákům je znám hlavně pro ztvárnění role šerifa Darryla v dramatu YOU CAN COUNT ON ME /2000/, dále ve vedlejší roli muže z rychlorande v komedii s Willem Smithem HITCH /2005/, v roli pana Kettnera v komedii SHE'S OUT OF MY LEAGUE /2010/ nebo jako soudce Claytona v romantickém dramatu se Zackem Efronem THE LUCKY ONE /2012/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Adventures of Sweet Yellow
Almost Paris
Zlato
2015 Chasing Yesterday
2014 Night Has Settled
2013 Lifeguard, The
Molly's Theory of Relativity
Syrup
2012 Alter Egos
Talisman
2011 Margaret
Výřečnost
2010 Fair Game
Na tuhle nemám
Scientist, The
2009 Adam
2008 College Road Trip
Nové sčítání hlasů (TV film)
2007 Babylon Fields (TV film)
Holky na hlídání
I Do & I Don't
Mo
The Warrior Class
2006 Arthur a Minimojové
Bloudící duše
Sensation of Sight, The
Unconscious
2005 Dvanáctiletí
Romance a cigarety
Zánik Empire Falls (TV film)
2004 Manchurianský kandidát
Nezapomenutelné dětství
Taxi
2003 Nola
2002 Emmetův cíl
Fabled
Láska s výstrahou
Loutka
2001 Born Loser
L.I.E.
Podivné dítě (TV film)
Srdce v Atlantidě
Victim, The
2000 Cucák
Na mě se můžeš spolehnout
Ten Hundred Kings
1999 Bouře století (TV film)
Hudba mého srdce
1998 Above Freezing
Hráči
1997 Soukromé neřesti
Svatba naruby
Z džungle do džungle
1996 Dvě tváře lásky
Nádherný holky
Pohovka v New Yorku
1994 Angie
Italské námluvy
Nezvaný host
Pátrání po Jednookém Jimovi
1993 Pan Báječný
Philadelphia
1992 Hale the Hero (TV film)
Příběhy ze života: Zbytečná smrt Briana Darlinga (TV film)
Této noci
Vražedný plán (TV film)
1990 Julie a její milenci
Kojak: Vždycky je tu něco (TV film)
Ohňostroj marnosti
Stood Up! (TV film)
1989 Jasnozřivý
1984 Lehkomyslní
1980 Návrat do Secaucusu

TV seriály

2016 Jedna noc (TV seriál)
Subtle Beast (E02)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 Jak prosté (TV seriál)
Flight Risk (S01E06)
2011 Lovci zločinců (TV seriál)
The Fix (S01E06)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2010 Erica Wexler Is Online
1992 Lincoln (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace