Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masaru Kato je na cestě z práce domů svědkem strašlivého incidentu v metru, kde je napaden starší muž. Když se Kato pokouší zraněnému pomoci, pozornost útočníka se zaměří na něj a Kato je ubodán k smrti. Toto však není jeho poslední hodinka, a tak se mladý muž probouzí v tajemném pokoji. Zde se potkává s televizní celebritou Reikou Shimohirou, postarším pánem Yoshikazu Suzukim, tajemným mladíkem Joichirem Nishim a naštvaným mužem, který se ani neobtěžuje představit. Od Suzukiho se Kato dozvídá o tom, že i oni kdysi zemřeli a stejně jako on se objevili zde. Pokoji vévodí velká černá koule, které ostatní říkají Gantz a která dohlíží na brutální hru, které se musí tato skupina zúčastnit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

silentname 

všechny recenze uživatele

Bez toho, aby som poznal predlohu, alebo vedel čokoľvek o "Gantz" tak som sa do toho pustil. Zhliadnuť ako film sám o sebe. A musím sa úprimne priznať, celý čas ma to skutočne držalo. Myslím si, že veľmi silná stránka filmu je jeho animácia. Posunuli sme sa od čias "Final Fantasy: The Spirits Within" o niekoľko levelov ďalej a veľmi dobre sa tu vytvorila atmosféra. Hlavný hrdina je skvelý. Máme pocit, že absolútne nevie čo sa bude diať a ako bude postupovať, no je rozhodnutý bojovať za svojich priateľov a ochrániť ľudí. Lebo spraviť to je správne. A rovnako sa chce vrátiť domov ku svojmu bratovi, ktorý na neho čaká. Zloduch filmu je vynikajúci. S jeho všemožnými dizajnami, cez jeho schopnosti, cez skoro nemožnú šancu ho poraziť, až do jeho absolútnych motivácií a monológov. Myslím si, že toto môže byť jeden z najlepších animovaných padouchov, čo som mal kedy možnosť vidieť a dáva tomu celý čas správnu chuť. A je skutočne silným protivníkom. A najmä nikdy nevieme ako to celé nakoniec dopadne. Môže sa stať hocičo a kedykoľvek môže ktokoľvek zomrieť. Okey... nie úplne. Je tu pár predpokladateľných momentov, ktoré ten film trošku brzdia. Napríklad romanca medzi Katom a Yamasaki nie je veľmi zaujímavá a vznikne z toho pár momentov, ktoré viete ku koncu odhadnúť. Ale našťastie sa na to film veľmi nesústredí a skôr je naopak neustálym súbojom. Zo začiatku tu máme celkom kreatívne druhy príšer, no v momente ako sa dostaneme k bossovi, tak sa film posúva na úplne iný level. Vezmime si len fakt, že ho uvidíme asi v piatich rôznych formách, z toho jednou formou je zhluk nahých ženských tiel. To som asi nikdy v živote nevidel. A celý tento boj trvá od druhej polky skoro do konca filmu. A nakoľko sa tu sústredíme na našich hrdinov a boj proti zloduchom, stáva sa to veľmi zaujímavým. Z animovaných filmov, ktoré nám boli dostupné na rok 2017 je to jeden z najlepších. Je síce drsný, krvavý a absolútne sa nebráni ísť akoukoľvek cestou, no rozhodne držal moju pozornosť od začiatku a navnadil ma na to si pozrieť aj sériu a ostatné filmy. Rozhodne si myslím, že stojí za pozornosť. Hodnotenie: B+ ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak jsem si to představovala. Tak přesně podle mangy, jak jen to šlo do osamostatněného filmu převést. Film mě nenechal ani na minutu vydechnout. Přestože jsem mangu četla už nějaký ten pátek dozadu a příběh mi v hlavě pobledl, neztrácela jsem se a věřím, že i neznalci tohoto veledíla mohou mít slušný přehled o tom, co se odehrává. „Anime bylo lepší?“ Nesouhlasím. Anime udělalo celkem bídnou práci, co se týče převádění stylu mangy v pohyblivý obraz. V tom směru byl film excelentní. Teď toužím po tom, aby takto zpracovali celý příběh... Třeba mám šanci se toho dožít! ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gantz:0 rozhodně není takový průšvih, jaký jsem po zkušenostech s anime čekal. Hlavně se mi na obrazovku vrací některé staré známé postavy, takže i v tomto ohledu může mít člověk radost. Především Kato předvádí mnohem lepší výkon než jakým se představil v anime a místy je dokonce i za opravdového obdivuhodného hrdinu. Sice mu pořád zůstal jeho spasitelský komplex, díky kterému se on i spousta ostatních dostává do neustálého nebezpečí, ale už to nepůsobí tak hloupě - spíš naopak. Jinak je to pořád stejná zvrácená rubačka, která se s ničím moc nemaže, krev stříká po hektolitrech, končetiny létají vzduchem a hlavy vybuchují. Prostě taková sympatická zábava na odreagování... K tomu pár klasických japonských "záležitostí", protože třeba souboj obřích robotů a příšer prý vždy vypadá velkolepě - no jak pro koho... Opět tam bylo pár momentů, nad jejichž logikou jsem musel ihned přestat přemýšlet, ale je to jízda, sice místy docela uspěchaná, přesto však poměrně zajímavá a i originální. Design emzáků je opět rozmanitý a docela se mi líbil no a druhá podoba finálního bosse mě málem sestřelila ze židle... Animace byla ucházející, hudba se mi líbila. U mě je to 7/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálny masaker, kombinujúci v sebe všetko super. Dej síce osekaný na naprosté minimum, ale osudovosť mu nechýba. Akcia neskutočná a to spracovanie. To spracovanie je iný level oproti všetkému, čo som doteraz videl, aspoň čo sa detailnosti týka. Taký rovnako starý Resident Evil Vendetta je oproti tomuto ako OLD-GEN FPS oproti NEXT-GEN FPS. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Brutální sekaná plná hopsajících koziček a šílených kamerových nájezdů na vagíny hlavních hrdinek. Příběhově opět shit ale vizuální gore orgie a čim dál tim silnější hordy démonů z pekla, valící se na hráče, jsou prostě bezkonkurenční. Stejně jako výbava kterou používají. Digi kladivo je naprostá pecka a ta uploadovací bola stála taky za to. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno