Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masaru Kato je na cestě z práce domů svědkem strašlivého incidentu v metru, kde je napaden starší muž. Když se Kato pokouší zraněnému pomoci, pozornost útočníka se zaměří na něj a Kato je ubodán k smrti. Toto však není jeho poslední hodinka, a tak se mladý muž probouzí v tajemném pokoji. Zde se potkává s televizní celebritou Reikou Shimohirou, postarším pánem Yoshikazu Suzukim, tajemným mladíkem Joichirem Nishim a naštvaným mužem, který se ani neobtěžuje představit. Od Suzukiho se Kato dozvídá o tom, že i oni kdysi zemřeli a stejně jako on se objevili zde. Pokoji vévodí velká černá koule, které ostatní říkají Gantz a která dohlíží na brutální hru, které se musí tato skupina zúčastnit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Jako neznalý japonských animáků a japonské kinematografie vůbec, jsem si tímhle docela slušně pobryndal filmový večer. Už poněkolikáté jsem si potvrdil, že na japonská sci-fi akční zvěrstva nejsem připraven. Stále ve mě zůstává kapka naděje, že je to jen moje špatná selekce, co mi podsouvá ujeté asijské filmy, na které nechápavě zírám od prvního do posledního střihu. Nenudil jsem se, ale to především díky skvělé animaci, která na mě chrlila vizuální porno. Jen jsem se vezl obrazem, zkoumal kde má jaká příšera jaký záhyb, výrůstek, kost, zub, nebo chlup. Akční scény byly přehledné, což mě baví a neunavuje. Rychle mě ale přestal zajímat příběh. Tušil jsem, že odpověď na otázku ,"proč se to všechno děje?", stejně nedostanu. Pokud někdo hledá půl druhé hodiny akčního bizarního panoptika se špetkou pseudosamurajství bez zbytečných žvástů, pak se nedá Gatz: o vynechat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

95 minút sa divák pozerá... na to isté. Non-stop akcia, kde sa stále objavujú nové mimozemské monštrá a proti ktorým bojujú oživení mŕtvi prostredníctvom istej zázračnej technickej gule. To je možné samozrejme len v japonských komiksoch. Problém je ale práve v tej repetetívnosti všetkých scén a asi ešte viac v tom, že stále ide o pomerne komorné súboje v jednom prostredí medzi činžákmi. Občas by nezaškodilo ničenie celých miest a veľké celky, niežeby s tým mali japonskí filmári etický problém. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

po dlouhé době zase akční nářez :-) děj je jednoduchý, kluk a holka co ho sleduje jako ocásek jsou vrženi do bitevní zóny, mají pár kámošů, kteří je brzdí a pomáhají jim. Na druhé straně stojí profíci se superzbraněma, co kosí jednu potvoru za druhou, ale stejně bose vyřídí ten nejslabší a zachrání i svou lásku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Gantze mám načteného a zde adaptovanou misi v Ósace si vybavuji. Vizualizovaná je téměř přesně, přidává akorát minimální vysvětlení pravidel pro mangou nepolíbené či upravuje dějový rámec pro uzavřenější filmový "twist" a iluzi oblouku. Upřímně jsem čekal ještě větší nonstop akční řež, což nic nemění na tom, že tenhle návrat do světa soubojů s bizarními mimozemšťany v úžasné fotorealistické grafice se povedl skoro bez výhrad (otravnost i nerozhodnost postav jdou na vrub předlohy). ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gantz:0 rozhodně není takový průšvih, jaký jsem po zkušenostech s anime čekal. Hlavně se mi na obrazovku vrací některé staré známé postavy, takže i v tomto ohledu může mít člověk radost. Především Kato předvádí mnohem lepší výkon než jakým se představil v anime a místy je dokonce i za opravdového obdivuhodného hrdinu. Sice mu pořád zůstal jeho spasitelský komplex, díky kterému se on i spousta ostatních dostává do neustálého nebezpečí, ale už to nepůsobí tak hloupě - spíš naopak. Jinak je to pořád stejná zvrácená rubačka, která se s ničím moc nemaže, krev stříká po hektolitrech, končetiny létají vzduchem a hlavy vybuchují. Prostě taková sympatická zábava na odreagování... K tomu pár klasických japonských "záležitostí", protože třeba souboj obřích robotů a příšer prý vždy vypadá velkolepě - no jak pro koho... Opět tam bylo pár momentů, nad jejichž logikou jsem musel ihned přestat přemýšlet, ale je to jízda, sice místy docela uspěchaná, přesto však poměrně zajímavá a i originální. Design emzáků je opět rozmanitý a docela se mi líbil no a druhá podoba finálního bosse mě málem sestřelila ze židle... Animace byla ucházející, hudba se mi líbila. U mě je to 7/10 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama