Reklama

Reklama

Blue Jay

Trailer

Obsahy(1)

Amanda (Sarah Paulson) a Jim (Mark Duplass) bývali na strednej škole jedným z najzamilovanejších párov a teraz ich osud privedie po dlhých dvadsiatich štyroch rokoch opäť dohromady, ked' narazia do seba v uličke supermarketu ich domovského malomestečka v Kalifornii. Jim opustil Tucson a vrátil sa po pohrebe svojej matky vypratať dom, v ktorom vyrastal. Prechádza ťažkými časmi a na rozdiel od Amy, ktorej život je zaujímavý a pôsobivý, je stále sám. Cez počiatočný ostych nakoniec obaja spolu skončia v rodičovskom dome Jima, ktorý je však plný nebezpečne nádherných spomienok na ich spoločnú mladosť. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

castor 

všechny recenze uživatele

Každý jsme zažili nějaký ten vztah, který byl prostě něčím jiný/silnější než ty ostatní. Nebo nečekané setkání, které může dát směr další měsícům/rokům. Amanda a Jim zřejmě platili za ten pohádkový středoškolský pár, jenže pak se něco zvrtlo (dozvíme se takřka v závěru) a zbyly pouze vzpomínky. Uběhla řada let a přichází jedno náhodné setkání v supermarketu. Tyhle příjemně plynoucí konverzačky v sobě mají zpravidla nejednu životní pravdu, což platí i tentokrát. A nemyslím onu životní pravdu, kterou za oceánem servírují do hlavy dětem dennodenně od snídaně po večeři. Umně se pohupujeme na nezávislé vlně, divák má pocit, že „kdysi“ zamilované dvojici vidí do talíře. Postupně shazujeme vrstvy, otevíráme staré bolístky, jsme u toho velmi autentičtí a docela uvěřitelní, občas zbytečně ukňouraní, ale pořád svěží. Nějak sofistikované (hluboké) jako u Richarda Linklatera to určitě není, ale někdy stačí málo – třeba kdysi ucházející podnik, braková literatura, staré nahrávky, ještě starší véháesky, šatník s retro tričky, neotevřený dopis.. Mile hořkosladké. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Toto presne ja môžem ... krátka stopáž, pretože film viac nepotrebuje. Za celých 85 minút sa objavia iba traja herci, pretože viac ich nie je treba. Jim s Amandou si vás získajú svojou nenútenosťou a predovšetkým uveriteľnosťou. Umelecký nádych Blue Jay neskutočne svedčí, pretože sa tu s ním nepreháňa. Menej je vždy viac. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Poněkud nasírací a především ufňukaný film s otravným, sebelístostivým a brečícím Duplassem v hlavní roli, jehož Jim se ani za 20 let nedokáže smířit s docela jasným faktem. Postavy pořád řeší akorát jakousi nepřekonatelnou nostalgii po "zlatých" devadesátkách a vedou u toho trapné "um" dialogy plné výplňových klišé jako "are you ok?", kde jsem nějakou scenáristickou sofistikovanost hledal opravdu těžko. Celé to doplňuje absolutně nenápaditá sladkobolná hudba a rádoby poetické záběry na stromy a listy jako ze špatného kalendáře. Zajímavostí na jinak nepříliš uvěřitelném a poněkud z paty vytaženém filmu, marně se snažícím o cilvilnost říznutou pocitem uniklého mládí, je tak akorát cameo téměř devadesátiletého Clu Gulagera, který je díky mnoha televizním rolím v 60. a 70.letech pro mnohé Američany patrně kultovní osobou. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Amanda a Jim se po letech náhodou potkají v městečku, kde prožívali studentskou lásku, ujistí se, že se jim daří úúúžasně a zatímco odkopávání svrchních úúúžasných vrstev prokládají stopadesátým "i donť know" a "you know", taje v autě zmrzlina. Chvílemi je to nuda, chvílemi ufňukané, občas velmi trefné a napadlo mne, že v tomhle filmu nejde ani tak o to, zda ti dva měli tehdy zůstat spolu nebo jestli by teď mohli mít šanci, ale o životní konstelaci, za které si tyhle otázky pokládáme taky, zvlášť když po letech potkáme někoho ztraceného, pustíme se do pitvy a zatím ... nám taje v autě zmrzlina. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

PURE HIPSTA CINEMA. Někdy se musí člověk vrátit po vlastních stopách a otevřít staré rány, aby našel sám sebe. Nebo alespoň malou polozapomenutou část. Hořkosladká rekonstrukce plná starých songů, kazet, CéDéček, VéHáeSek nebo brakové literatury, která je místy zbytečně naaranžovaná a divadelní, ale pořád silná a na komoru útočící. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • K filmu neexistoval klasický scénář. Herci dostali pouze plánovaný nástřel děje a popis charakterů a zbytek byl čirá improvizace. (novoten)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom Twin Peaks a Crestline. Celkovo trvalo iba 7 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama