Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Foma 

všechny recenze uživatele

POkud to byla částečná parodie (což si myslim, že byla), tak to bylo docela dobrý a odpovídá tomu moje hodnocení. Jestli to mysleli vážně, tak to snad ani nejde, to bych se zdržel hodnocení. Já myslim, že Candice Bergen by snad tu roli ani nevzala, vždyť zrovna ta její role prostě musela bejt parodií. Takže jako parodie docela vtipný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem už dlouho neviděl, takže přišel čas na revizi mého původního hodnocení. No, a nedopadlo to nejlépe. Nechtěl jsem být příliš zlý, takže jsem ubral jen jednu pěticípou, přestože bych si s přehledem odůvodnil i druhou. Ona je to totiž taková ta romantická komedie s velice slabým až téměř žádným humorem (pokud nejste fanouškem chabých fórků o šilhání- když už si někdo dělá srandu z nás mrzáků, mělo by jít o humor černočerný až brutální, ať to má šťávu), zatímco romantiku reprezentovala jen celá řada provařených klišoidů. Pokud jde o klady, musím zmínit Christinu Applegate v plavkách, protože to byl jeden z pouhých několika momentů, kdy jsem se usmíval (pravda, možná lehce lascívně, ale úsměv to byl), a pak tu byl první let se Sierra Airlines. Není nic lepšího, než člen posádky pasažérského letu, který propadne panice a zoufale pobíhá po kabině za neustálého řevu: "Všichni tady umřeme!!!". Tohle byl pro mě asi nejzábavnější okamžik celého filmu, jinak to byla vcelku uspávačka plná výše zmíněných klišé. Druhá hvězdička jen proto, že jsem tak mohl ukázat jistou míru benevolence. / Poučení: Radši se budu nadále držet při zemi. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Neznáme to odněkud? Pravou blondýnku opustí přítel, ona se natruc provdá za kariéru, objeví se nový chlap, starší moudrá mentorka, (ne)přítelkyně a neodmyslitelná volba mezi hodnotami. Gwyneth ale bohužel nemá diblíkovskou roztomilost Reese, její postavě schází nadhled i sebeironie, a divák má brzy neodolatelnou touhu poslat ji na střemhlavý let po trase nouzový východ-oceán. Letuška 1. třídy by mohla udělat kariéru jen jako motivační video pro štamgasty pracovního úřadu, protože než poslouchat donekonečna hecující kecy typu „můžeš mít všechno, co chceš, můžeš být vším, čím chceš“ na sto a jeden způsob, to jde člověk radši makat. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Diky bohu za Myerse !!!! Jeho 5 minut slávy ( ano je to doba celková , kdy je na platně ) je jediný světlý bod na konci tunelu. Ten film je tak blbý , nudný a tak plný vaty , že jako celek by nefungoval ani kdyby Myers hrál letušku ( i když to by bylo aspon více zábavné). Byt je Paltrow hezká a Applegate taky , tak si clovek pripada jako koukat na pitomoučký cukrový dort za výlohou. Ten je také hezký , ale je umělý a jist se nedá. Probůh Myerse kašli na štěky ve filmech jako toto! My chcem další Myersovku! Todle , todle prostě je , todle je BLBOST. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to zcela pohodová romanticky průhledná komedie určená především zasněným ženám, neboť prostinký příběh se točí kolem mladší ženy, která uskuteční své sny a i přes všechny potíže a podrazy se stane vysněnou letuškou, aby záhy zjistila, že opustit kvůli tomu svého přítele nebyl zas až tak dobrý nápad. Všechny dámy připomínají spíše barbíny ukryté pod silnou vrstvou mejkapu, všechny postavy jsou černobílé až běda a o ději se příliš mluvit nedá. Vše ale velmi příjemně běží a je-li na scéně Mike Myers, má konečně film slušné grády. Velmi slabé tři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • DVD obsahuje špeciálny dokument o histórii letušiek. (Mihail123)
  • Gwyneth Paltrow nazvala film "hrozným", svoju rolu zobrala len kvôli peniazom. (Mihail123)

Reklama

Reklama