Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Joe (Ewan McGregor) se nechá najmout jako dělník na loď driftující mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým se mu stane setkání s manželkou svého zaměstnavatele, krásnou Ellou (Tilda Swinton). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel je policií zadržen, ale při vyšetřování vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (63)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Young Adam je pozoruhodný film, který stojí za vidění a je velká škoda, že možná vinou prvního, kdo plácnul 1* a ostatní neměli odvahu dát víc a nebo byli naopak upřímní, protože film byl nad jejich síly, mu další nedají šanci a když, tak jen obdivovatelky Ewana McGregora a bojím se, že pro ty to spíš bude léčba z lásky šokem. Mele se tu pořád o hlavní postavě jako o nadrženém vandrákovi. Já v jeho bezradném těkání vidím spíš podobnost s Holly ze Snídaně u Tiffanyho - touha po penězích a špercích byla jen chiméra lávky ke štěstí a stejně tak Joe jde od ženy k ženě ve snaze naleznout sám sebe, své místo, úděl, lásku nevyjímaje. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Tiráž na přebalu DVD je absolutní blábol - film je o úplně něčem jiném. A že je mu vyčítáno přespříliš sexu a snaha na něj přilákat diváky? Nevím jak vám, ale mě na TĚCHTO sexuálních scénách nic vzrušujícího nepřipadalo, spíš bych řekl, že to bylo asexuální. Film nicméně ve mě nějaký hlubší dojem nezanechal. Snad ho ocení někdo, kdo četl předlohu nebo se vyžívá v hledání skrytých jinotajů. Rád bych ale upozornil na herečku Tildu Swinton, které jsem si všiml už v několika filmech. Dokáže být hrozivá jako bezpohlavní anděl v Constantinovi, ktásná jako Sal v Plážích i charizmaticky odpudivá jako v Adamovi. Zkuste si ji všimnout. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Syrový, živočišný, sexem a nahotou nabitý film. Líbilo se mi zasazení příběhu do nižších společenských vrstev a atraktivního prostředí říční přepravy, líbila se mi ta pomalá, ponurá atmosféra, líbila se mi drobnokresba charakterové nedostatečnosti hlavního hrdiny, úžasně se mi líbila hudba a tělo Emily Mortimer. Nízkému hodnocení nicméně rozumím, na tohle musí mít člověk náladu a s tou mojí se to dnes potkalo. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

Těch 80% není jen pro mého velkého oblíbence, je to opravdu zajímavý film. Ale žádný příběh není "pro každého"... některý obzvlášť :-) Oficiální text distributora filmu škodí (podobně jako hodně jednohvězdičkových hodnocení). Jak může "idylka končit" v první minutě filmu? Leda že ani nezačala žádná idylka... já jsem ji nezaznamenala ani na minutu... čekala jsem úplně jiný film, což vůbec neznamená, že jsem zklamaná. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Je na místě, že distributor nepustil tento film do kin (ač jsem byla přesvědčena, že na něj zajdu), jen těžko by si hledal diváky. Nemá moc atraktivní děj, neodehrává se v zajímavém prostředí, je prostě moc civilní - o lidech, kteří dělají chyby, kteří nejsou ani zlí ani hodní. Co však zaujme je britský herecký výkvět (McGregor, Swinton, Mullan), kteří dodávají filmu na značné přesvědčivosti a povznášejí ho tak z televizních vod do vod filmových. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • První film, na jehož natáčení Ewan McGregor nevzal svou rodinu. (viperblade)
  • Původně měly být všechny nahé scény s Ewanem McGregorem pro kina v USA vystřiženy, ale poté, co sám herec proti tomuto protestoval, scény ve filmu zůstaly. (viperblade)

Reklama

Reklama